Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

I går lavede jeg tabbouleh til aftensmad. Opskriften er endnu en gang fra Can You Stay For Dinner? og var – endnu en gang – fantastisk. Jeg kan rigtigt godt lide tabbouleh, men normalt skal man jo gerne have et eller andet til, da bulgur + tomat + agurk ikke udgør det mest mættende måltid. Derfor klappede jeg i mine hænder, da jeg så idéen med at putte kikærter og feta i. Så er det jo et helt måltid, og jeg er – som I måske efterhånden har opdaget – ret glad for alt-i-en-skål-eller-gryde-måltider. Til en vis grad i hvert fald. Der er dog ikke super meget protein i denne ret, men det kan man jo så bare kompensere for til de andre måltider. Hvis du desuden er én af dem, der ikke gider bruge særligt lang tid på madlavningen, er dette også ideelt, da der nok ikke gik mere end 20 minutter fra jeg gik i gang til maden stod klar. Og afhængigt af hvor hurtigt man hakker, er noget af den tid faktisk ventetid 😉

I den originale opskrift, fjernede hun kernerne fra agurken og klemte saft og kraft ud af tomater. Jeg synes dels at det er helligbrøde at mishandle san marzano tomater (som jeg brugte) på den måde, og dels ville jeg gerne udnytte saften til smag. I stedet udelod jeg olivenolie, med undtagelse af lidt til at riste kikærterne i.

Jeg lavede tre portioner, da jeg så havde til aftensmad i går og to gange madpakke. Tre fluer med ét smæk – forhåbentligt var der dog ingen rigtige fluer i 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 140 g grov bulgur ca. 1 3/4 dl
  • 1 bouillonterning
  • 3,5 dl vand
  • 1 dåse 230 g drænet vægt kikærter (eller 100 g tørrede kikærter, udblødte og kogte)
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bundt/potte persille
  • 1 bundt/potte mynte
  • 1 agurk
  • 10 san marzano tomater eller tilsvarende af anden sort jeg brugte 225 g
  • saft af 1/2 citron
  • friskkværnet peber
  • 150 g feta

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200º varmluft. Dræn kikærterne, skyl dem og vend med salt og olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
  2. Bring vandet til bulguren i kog i en elkedel. Bland bulgur og smuldret bouillonterning i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk med husholdningsfilm eller et tætsluttende låg og lad stå i ca. 20 minutter. Hæld herefter det overskydende væske fra og dræn i en si eller lignende.
  3. Mens kikærter rister, og bulgur trækker, hakkes persille og mynte fint. Agurken og tomater skæres i små tern, og det hele blandes med peber og citronsaft.
  4. Når bulguren er færdig, vendes den i grøntsagerne og til sidst smuldres feta over. Bland med de sprøde kikærter og server.
Tabbouleh med sprøde kikærter og feta
Tabbouleh med sprøde kikærter og feta

Kategorier: Frokost, Internationale retter, Salater, Tilbehør, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!