Tacos med vegetarisk linsefyld

For ikke så lang tid siden, fandt jeg denne opskrift. Eftersom jeg jo ikke spiser oksekød – og hakket oksekød er det klassiske fyld i en taco, er det meget lang tid siden jeg har fået tacos. I hvert fald fem år! Så jeg tænkte, at det da kunne være skægt at prøve en vegetarisk udgave. Faktisk har jeg aldrig gjort så meget i linser. Hvis man tænker over det, er jeg egentlig en bedre vegetar nu, hvor jeg spiser kylling og fisk og lidt andet kød, end da jeg var helt vegetar – meget sjovt at tænke på egentlig.

Men anyway, linsefyldet er ret genialt, synes jeg. Det er – vist nok – lidt mere melet i det, end normalt kødfyld ville være, men smagstilsætningen er det samme – kan jeg forestille mig. Den originale opskrift indeholder også oregano, men det havde jeg ikke, så det udelod jeg. Jeg ved nu heller ikke om jeg synes det passer så godt deri, men hver sin smag, ikke 🙂

Jeg lavede en stor portion, hvilket nok svarer til fyld til ca. 12 tacos. I virkeligheden var det nok lidt i overkanten, men igen: Jeg gider altså ikke ligge og rode med et halvt løg osv. Og egentlig er det også meget rart at have næsten færdig aftensmad i køleskabet til de dovne dage – selv om jeg jo godt kan lide at lave mad også 😉

En anden gang tror jeg dog at jeg laver dem med tortillas i stedet for. Smagen er stort set det samme (dog uden sprødheden naturligvis), men jeg havde glemt hvor voldsomt besværlige tacos er at spise. Det kan nærmest ikke gøres uden at man får det ud over det hele – ellers skal man i hvert fald nok købe de der “tubs” i stedet for de almindelige tacoskaller – det tror jeg egentligt jeg gør næste gang 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tacos med vegetarisk linsefyld

Ingen bedømmelser endnu

Antal: tacos

Ingredienser

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g grønne eller brune linser
  • 1 spsk chilipulver
  • 2 tsk spidskommen
  • 6 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 1/2 dl salsa ca. 1 glas - jeg brugte en rest smooth salsa
  • salt

Til servering:

  • 12 tacos
  • revet ost
  • salat majs, tomat
  • guacamole af avocado hytteost (eller surmælksprodukt), salt og citronsaft

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg, hak løget fint og pres hvidløget.
  2. Opvarm olien i en sauterpande eller gryde. Sauter løgene heri i et par minutter.
  3. Tilsæt linser, chilipulver og spidskommen og lad det hele svitse et minuts tid.
  4. Tilsæt vand og bouillonterning, bring i kog og lad simre under låg i 30 minutter.
  5. Varm tacos efter anvisningerne på pakken.
  6. Fjern låget fra linsefyldet og lad det simre i yderligere 8-10 minutter, til det tykner.
  7. Forbered imens resten af fyldet.
  8. Mos linserne let med en ske eller et piskeris. Rør salsa i, varm igennem, smag til med salt og server.

Foretrækker i tacos eller tortillas? Og kunne I finde på at prøve dem med vegetarisk fyld – selvom I måske spiser kød

Kategorier: Hverdagsmad, Mælkefri, Mexicansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!