Tærte med chokolademarcipan og -karamel

KATEGORI: Dessert, Efterår, Kage INGREDIENSER: , , , , , , , , ,
Tærte med chokolademarcipan og  karamel

I går aftes var jeg til noget pigehygge, hvor vi hver især havde aftalt at tage lidt mad med. Jeg slog hurtigt til og satte mig på desserten. Jeg synes sjældent, jeg har mulighed for at lave rigtige dessert-agtige kager. I mit hoved er der i hvert fald forskel på de kager, man laver, bare fordi man lige har lyst en eftermiddag, og dem, man laver til en special anledning. Kort tid faldt jeg over denne opskrift hos Newyorkerbyheart, og så vidste jeg, hvad jeg ville lave. Den er virkeligt overraskende nem at lave, og samtidigt er det nok den bedste dessert-kage, jeg har lavet (indtil videre). Det er en fantastisk blanding af sprød mørdej, blød marcipan-kakao-fyld og let klistret, elastisk karameltopping. Vi fik vanilleis til, og det gav en meget god kontrast, men det ville sikkert også være lækkert med noget frisk frugt af en art. Næste gang I skal lave dessert til nogen, skal I i hvert fald lave denne, hvis I spørger mig! De andre piger var vist også ret begejstrede for den, så det er jo dejligt. Og det bedste af det hele? Der er en lille smule tilbage, som jeg kan spise på et tidspunkt i dag! Tærte med chokolademarcipan og  karamel

Det er nok bedst at lave denne tærte enten aftenen før, den skal bruges, eller i hvert fald som det første om morgenen. Det er nemlig vigigt at karamellen når at sætte sig helt, før den serveres. Så får det den rigtige konsistens.

 

1 tærte

Mørdej:

* 75 g smør

* 120 g mel

* 2 spsk sukker

* 1 æggeblomme

 

Marcipanfyld:

* 200 g marcipan

* 50 g smør

* 2 spsk kakao

* 1 æg

* 1 æggehvide

 

Karameltopping:

* 75 g smør

* 1/2 dl piskefløde

* 40 g sukker

* 1/2 dl sirup

* 1 tsk vanillesukker (jeg brugte essens)

* 1 spsk kakaopulver

 

Pynt:

* lidt hvid chokolade

 

De tørre ingredienser og smør smuldres i foodprocessor (eller i hånden). Tilsæt herefter æggeblommen og kør indtil blandingen samler sig. Tryk ud i en tærteform penslet med lidt olie. Prik med en gaffel og sæt i køleskabet i et kvarters tid mens du laver fyldet.

Tænd ovnen på 175º.

Riv marcipanen fint – jeg brugte igen foodprocessor. Det er nemmest at rive marcipan, når det er koldt. Smelt smørret og rør sammen med kakao. Bland kakao-smør-blandingen i marcipanen og tilsæt æg og æggehvide. Fordel på tærtebunden og bag i 15-20 minutter til dejen er gylden. Afkøl.

Alle ingredienser til karamellen blandes i en gryde og varmes langsomt op. Fortsæt indtil karamellen tykner. For mig tog det omkring 10 minutter. Fordel over den (stort set) afkølede tærte og køl helt af. 

Pynt med revet eller høvlet hvid chokolade.

Tærte med chokolademarcipan og  karamel

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Tærte med chokolademarcipan og  karamelTærte med chokolademarcipan og  karamelTærte med chokolademarcipan og  karamelTærte med chokolademarcipan og  karamelTærte med chokolademarcipan og  karamel
4 kommentarer til “Tærte med chokolademarcipan og -karamel
  1. Ditte siger:

    Hej Xenia

    Vil bare lige skrive at nu er det 3. gang jeg får et pop-op vindue, når jeg kommer ind på din side, hvor der står at min computer har blokeret en virus. Jeg ved ikke så meget om sådan noget, men jeg har taget et screen-shot at pop-op vindue, som jeg kan sende til din mail, hvis du vil have en til at kigge på det. Kan se at virussen kommer fra den samme adresse hver gang (det står i vinduet) Skal jeg sende det til dig?

    Ditte

  2. Xenia siger:

    Ditte: Ja, det må du da gerne. Det lyder i hvert fald ret mystisk! Min mail er xenia@franet.dk :)

  3. Christina siger:

    Uhh, og det var en god kage ;-) Især med is på toppen!

  4. Yeahh, jeg elsker den og har serveret den for ALLE jeg kender :-)

    Mange hilsner
    Birthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (2) (16) (5) (2) (5) (2) (4) (19) (36) (4) (34) (48) (2) (17) (9) (35) (2) (49) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (2) (16) (14) (2) (2) (11) (40) (4) (7) (5) (2) (49) (67) (35) (11) (50) (6) (2) (19) (8) (3) (9) (7) (4) (25) (28) (9) (11) (24) (16) (2) (4) (35) (8) (4) (5) (3) (3) (4) (3) (2) (2) (10) (13) (7) (19) (28) (2) (4) (58) (2) (9) (12) (18) (6) (2) (22) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (144) (2) (9) (6) (13) (20) (9) (8) (28) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (2) (3) (7) (30) (2) (7) (22) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (13) (12) (3) (35) (34) (42) (3) (93) (4) (2) (16) (11) (22) (6) (2) (35) (7) (4) (49) (9) (83) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (15) (62) (6) (2) (4) (5) (28) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (29) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (40) (24) (5) (10) (14) (27) (7) (27) (16) (12) (102) (6) (4) (2) (5) (8) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (8) (2) (5) (5) (2) (5) (8) (6) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (32) (5) (10) (10) (18) (5) (4) (175) (50) (21) (4) (3) (8) (23) (25) (42) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (2) (58) (44) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (14) (2) (62) (6) (28) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (5) (2) (57) (43) (7) (2) (11) (3) (23) (3) (20) (166) (3) (15) (3) (8) (26) (3)