Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta

9 ud af 10 gange jeg køber græskar, er det uden tvivl for at lave denne opskrift. Og selv om den opskrift kun kalder på et halvt græskar, bruger jeg oftest også den anden halvdel til selvsamme ret på et senere tidspunkt. En sjælden gang får jeg dog lyst til at eksperimentere lidt mere og for et par dage siden var netop sådan en dag, så jeg brugte et kvart græskar (det var en stor basse denne gang!) i denne tærte sammen med andre lækre sager. Og lad mig bare sige med det samme: Det var en ret så god beslutning!

Jeg lod mig inspirere af Emmas tærte, som jeg har haft i baghovedet, siden jeg så indlægget. Dog lavede jeg et par ændringer og tilføjelser hist og her og allevegne – som man jo gør. Udgangspunktet er dog stadig græskar og feta, og med de to grundingredienser, er det svært at gå galt i byen.

Jeg har brugt min standard tærtebund, som jeg efterhånden altid bruger, ud fra devisen “if it ain’t broke, why fix it”, fordi den fungerer simpelthen bare altid. Den er supernem at smide sammen, smager skønt – lidt a la en almindelig grov tærtebund – og er dejligt sprød. 

SE OPSKRIFT: Broccolitærte med bacon og feta

Fyldet er, ud over det førnævnte græskar og feta, grønkål, bacon samt chili og hvidløg. Og det blev faktisk bedre end jeg havde forventet næsten. Jeg skar det hele i tern på nogenlunde samme størrelse, så man får lidt af det hele i de fleste bidder, og smagsnuancerne spiller perfekt sammen med både det søde, det salte og det stærke på én gang.

Har du lyst til at prøve en tærte med et lidt andet fyld en den klassiske spinat- og laksekombination, kan jeg klart anbefale denne. Og uden for sæson kan du fx bruge sød kartoffel og spinat i stedet for græskar og grønkål, så den burde kunne fungere hele året.

APROPOS: Tærte med spinat og laks

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Udskriv
Tærte med græskar, grønkål, bacon, chili og feta
Antal: 1 tærte
Ingredienser
Tærtebund
  • 120 g mandler
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g solsikkekerner
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg
Fyld
  • 150 g bacon
  • 1 rød chili lille
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g græskar jeg brugte hokkaido
  • 75-100 g grønkål ribbet vægt
  • 150 g feta
  • 3 æg
  • 1,5 dl piskefløde eller mælk
Sådan gør du
  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.

  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid, hvis du har tid.

  3. Forvarm ovnen til 160º varmluft.

  4. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 15-20 minutter (15 for en stor tærteform = tynd bund, 20 for en mindre form og tykkere bund).

  5. Mens bunden forbages, forberedes fyldet. 

  6. Fjern kerner fra græskar og skyl det godt. Skær så i små tern. Hak hvidløg og chili fint. Snit grønkål mellemfint. Bacon skæres også i mindre stykker.

  7. Varm en pande op og svits bacon herpå, til det begynder at tage farve. Tilsæt så græskar, hvidløg og chili og svits i ca. 5 minutter. Tilsæt så grønkål og svits igen, til kålen er faldet sammen. 

  8. Tag fyldet af varmen og bland med feta i tern eller smuldret, æg, piskefløde og evt. lidt salt (pas på med mængden, når der både er bacon og feta). Bland det hele godt og fordel i den forbagte tærtebund.

  9. Bag tærten i yderligere 20-30 minutter, til fyldet har sat sig. 

  10. Lad gerne tærten stå i 5 minutter, inden den skæres for - så er det nemmere at skære pæne stykker. Server.

Opskriftsnoter

Server gerne med en salat, eller fx denne pastaret med broccolipesto og ærter, hvis du vil have lidt mere fyldigt tilbehør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *