Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Jeg har besluttet at jeg skal lære at spise kål. Og her snakker jeg jo altså ikke de (i min optik) lidt mildere kåltyper, som fx broccoli, blomkål og rosenkål, som jeg allerede godt kan lide og bruger mere eller mindre ofte – især de to førstnævnte. Næh, vi taler spidskål, rødkål, savoykål (som jeg dog egentlig godt kan lide, bare ikke laver ofte nok) hvidkål, grønkål og hvad der nu ellers findes. Det skulle jo være så sundt, det hele – og billigt. Så hvis der er nogle, der har nogle gode begyndertips eller -opskrifter til disse kåltyper, må I endelig byde ind. Jeg tager imod med åbne arme 😀

Aftenens råkost var mit første forsøg udi spidskålens territorie. Opskriften har jeg fundet her, og efter et par mindre modifikationer, syntes jeg faktisk at mit resultat blev ganske udemærket. Thai kyllingekødbollerne er fra Can You Stay For Dinner? og blev også herlige. Med en bunke brune ris blev det alt i alt et dejligt måltid 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Thai kyllingekødboller med basilikum

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Kødboller:

  • ca. 225 g hakket kylling
  • 2 spsk pankorasp
  • 1 finthakket forårsløg
  • 7-8 blade basilikum finthakket
  • 1 tsk stærk chilisauce
  • 1 tsk finthakket frisk ingefær ca. 1,5 cm
  • 2 fed presset/finthakket hvidløg
  • 3/4 tsk fish sauce
  • 1 æggehvide

Sauce:

  • 3/4 dl soja
  • 1 tsk fish sauce
  • 1 tsk sukker
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk finthakket frisk ingefær ca. 1,5 cm
  • 1 tsk stærk chilisauce
  • 2 tsk majsstivelse udrørt i 2 spsk koldt vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Alle ingredienser til kødbollerne blandes sammen. Form til små kødboller ca. 2 cm i diameter og sæt på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg i ovnen i ca. 10 minutter, til de er svagt gyldne og faste ved tryk.
  3. Rør ingredienserne til saucen sammen og kog igennem i et par minutter. Saucen skal tykne, mens den koger. Vend kyllingekødbollerne i saucen og server.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Asiatisk råkost

Ingen bedømmelser endnu

Antal: store portioner

Ingredienser

  • 200 g spidskål ca. 1/4
  • 200 g gulerødder 2-4 stk

Marinade:

  • 1 tsk rapsolie
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 spsk soja
  • saften af 1 lime ca. 1 spsk
  • 1/2 tsk sukker

Sådan gør du

  1. Kålen snittes fint. Gulerødderne skrælles efter behag og rives groft.
  2. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og vend over grøntsagerne. Lad evt. trække - jo længere salaten trækker, jo blødere bliver grøntsagerne.
Thai kyllingekødboller med basilikum og brune ris med asiatisk råkost

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri, Salater, Thai

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!