Thailandske kyllingekødboller i rød karry og kokosmælk med ris og broccoli

Jeg er lidt bagud med indlæg. Denne opskrift lavede jeg for eksempel i torsdags, og normalt er jeg altså lidt hurtigere til at fortælle om de gode ting. Og denne ret var helt sikkert en af de gode. Men jeg skal aflevere projekt om under en måned lige pludselig. Og det var så godt vejr i går. Og nå ja, så er jeg stadig bidt af en gal læsehest 🙂 Men vi kender vel alle det med at tingene ikke lige bliver prioriteret lige højt altid. Men om en måneds tid, når jeg har afleveret projekt og haft to eksaminer i starten af juni, får jeg pludselig goood tid. Til den tid har jeg nemlig læseferie i yderligere to uger, efterfulgt af en projekteksamen og så laaang tid til at lave ingenting. Om jeg glæder mig? Nej da!

Nå men, tilbage til maden. Denne opskrift er inspireret af en fra Santa Maria. Inspireret fordi den faktisk var ret rodet at følge. Normalt synes jeg Santa Marias opskrifter er gode, men denne er vist en ommer – i hvert fald ud fra et pædagogisk og brugervenligt synspunkt. Og så selvfølgelig også inspireret, fordi jeg lavede et par ændringer – what else is new?

I virkeligheden kunne jeg nok sagtens have nøjedes med en halv dåse kokosmælk. Men jeg eeelsker kokosmælk og til ris – hvilket jeg valgte til fordel for nudler af netop den grund – er der ikke noget bedre end masser af sovs til at søbe det op med 😀 Jeg havde desuden en lidt større mængde kyllingekød end til to portioner, så jeg valgte at lave den hele og fryse seks kødboller ned – så er der til madpakke en dag eller noget andet.

Husk som altid at smage til i forhold til styrken af den røde karry – smagsløg er jo forskellige 🙂 Min blev ret mild – efter mine smagsløg, men hvis du er meget sart, skal du måske alligevel starte med en lidt lavere mængde – man kan jo altid tilsætte mere.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Thailandske kyllingekødboller i rød karry og kokosmælk

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 250-300 g hakket kylling
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 tsk rød karry
  • hvedemel
  • olie til stegning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 1/2 - 2 tsk rød karry
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl ris koges efter anvisning på pakken
  • 1 broccoli i buketter + stokken i tern
  • peanuts til servering

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisningerne på pakken i letsaltet vand.
  2. Bland den hakkede kylling med salt og rød karry. Tril til kødboller ca. på størrelse med en valnød og tril i hvedemel.
  3. Varm olien på en pande og steg kødbollerne heri, til de er gyldne og næsten gennemstegte.
  4. Tag kødbollerne af panden og hæld kokosmælk, rød karry, fish sauce og sukker på. Lad det simre et par minutter og læg herefter kødbollerne i saucen. Lad det simre i ca. 5 minutter.
  5. Damp imens broccolien i letsaltet vand.
  6. Smag saucen til og server med ris, broccoli og peanuts.

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, Mælkefri, Thai

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!