Spicy thaisuppe med rejer

Spicy thaisuppe med rejer - servering

For godt halvanden uge tid siden, lavede jeg den lækreste thaisuppe. Den var virkeligt god, og havde den perfekte thai-agtige sammensætning af smagsindtryk. Lækkert! Og ja, jeg må godt rose den til skyerne, for det er faktisk ikke mit eget påfund, men derimod inspireret af Janes opskrift. Jeg ændrede selvfølgelig et par småting her og der (som man nu engang gør), men som udgangspunkt er æren altså hendes 🙂

Hver gang jeg får suppe, undrer jeg mig over, at jeg ikke laver det noget oftere. Kender I det? Det er jo ikke engang fordi jeg får suppe særligt sjældent eller noget, men det er bare sådan en genial ret. En ordentlig skudefuld grøntsager ryger ned, nærmest uden man opdager det, samtidig med at suppe nærmest må være det ultimative comfort food. Så dejligt, hyggeligt og varmende. Perfekt på en skøn 1. søndag i advent, hvor den herlige sne ligger i flotte hober udenfor og man nærmest ikke kan vente med at skulle udenfor igen, bare for at høre sneen knirke fint under støvlesålerne. Åh, det er en god vinterdag, hvis I spørger mig!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Spicy thaisuppe med rejer

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 10-15 g frisk ingefær
  • 4-5 gulerødder
  • kokosolie til stegning
  • 2 tsk grøn karrypasta
  • 1 broccoli
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 grøn chili
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5-8 dl vand
  • 1 spsk bouillon fx fra Herbamare eller tilsvarende
  • 1 tsk kaffir lime leaves i flager eller 1 blad - alternativt kan skallen af 1/2-1 lime bruges
  • 3 spsk fish sauce
  • 2 spsk soja
  • salt
  • 500 g rejer

Sådan gør du

  1. Hak løget groft og hvidløg og ingefær fint. Skær gulerødderne i tern og broccolien i stykker. Halver chilierne og fjern kernerne.
  2. Opvarm olie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg, ingefær og gulerødder sammen med karrypasta, indtil løgene begynder at blive bløde.
  3. Tilsæt så broccoli og de to halve chilier. Svits et øjeblik og hæld kokosmælk, vand, bouillon, limeblad, fish sauce og soja ved. Bring i kog, og lad simre under låg i ca. 30 minutter.
  4. Tag en halv rød og en halv grøn chili fra (mere, hvis du ikke vil have det meget stærkt) og blend suppen. Fortynd evt. med vand.
  5. Varm igennem, smag til med salt og varm rejerne ganske kort i suppen.
  6. Server rygende varm.
Spicy thaisuppe med rejer - grøntsager svitses 2
Spicy thaisuppe med rejer - med rejer

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Hverdagsmad, Internationale retter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Suppe, Thai, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!