Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Det her er endnu en af de dér ikke særligt opskriftsagtige opskrifter, men jeg ville bare ikke føle, at jeg levede op til mit ansvar som madblogger, eller at min blog var fuldkommen, hvis jeg ikke alligevel udgav et indlæg med denne salat – det er nemlig min absolut all-time-yndlingssommerfrokost! Jeg der følger mig på Instagram, Twitter eller Facebook har garanteret allerede set mig flashe den op til flere gange, men nu bliver selve bloggen altså også inddraget. Gode ting kan ikke vises eller nævnes for ofte, skal vi ikke lege det? 😀

Som I nok kan regne ud, er det ultranemt. Det tager selvfølgelig et par minutter længere end at smøre et stykke rugbrød med leverståhej, men personligt bliver jeg både mættere, gladere og rarere af denne salat. Derudover er den faktisk en superfin madpakke også. Jeg skærer gerne tomat og mozzarella om morgenen og tager så bare avocadoen med ved siden af. I frokostpausen er det så bare at skære avocadoen ud og krydre med lidt salt og peber. I madpakken kører jeg oftest en lidt mere skrabet udgave uden olie og balsamico, da det er nemmere, men alt er jo muligt 🙂

Salaten er forresten inspireret af en af mine hidtil bedste spiseoplevelser i år, nemlig på Restaurant Limone i Køge, hvor jeg netop fik den lækreste tomatsalat med en fantastisk bøffelmozzarella, både friske tomater og semidried tomater samt avocado og en masse andet godt. Dét var lækkert! Så hermed er den anbefaling også givet videre, hvis du en dag er i nærheden af Køge Havn. Resten af deres retter var efter sigende også lækre, mente mit selskab 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tomat- og mozzarellasalat med avocado

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 150-200 g søde aromatiske tomater
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 moden avocado
  • frisk basilikum
  • salt og peber
  • olivenolie
  • balsamicoeddike

Sådan gør du

  1. Skær mozzarella og tomater i passende stykker. Ditto med avocadoen.
  2. Krydr med salt og peber, pynt med basilikum og dryp lidt olivenolie og balsamico over.
  3. Server!

Noter

Sørg for at købe nogle gode modne og velduftende tomater – ja, jeg sniffer altid til dem (og andre ting i supermarkederne, men hvis ikke de dufter af noget, smager de altså heller ikke af noget, og så kan det jo nærmest være ligemeget! :D )

Retten bliver bestemt ikke værre med et par skiver lufttørret skinke (eller tre) og/eller noget grøn pesto.

Hvad er din yndlingssommerfrokost?

Kategorier: Fast food, Favoritter, Forretter, Frokost, Gæstemad, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter, Salater, Sommer, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!