Tomatsuppe med kartoffel, gulerod og mascarpone

I tirsdags blev min forelæsning aflyst pga. sygdom, så jeg havde pludselig en helt fri dag. Og når jeg har fri, skal der laves lækker frokost! Det passede meget perfekt med, at jeg havde en rest mascarpone, fra da jeg lavede cheesecake for snart to uger siden, som det var på høje tid at jeg fik brugt. Jeg havde en gang for et godt stykke tid siden set, at Ann-Christine havde lavet en tomatsuppe med mascarpone i, så det var det, valget faldt på. Jeg valgte at ændre lidt i mængderne, da jeg ikke havde brug for så stor en portion. Jeg har stadig en rest stående, som bliver en min aftensmad i aften, eftersom jeg meget passende skal spise tidligt, da jeg skal passe børn fra Disney Sjovs-tid 🙂

Suppen blev ret god, synes jeg. Jeg må indrømme, at den i virkeligheden har en lidt for kraftig tomatsmag i forhold til hvad jeg i virkeligheden foretrækker, men med lidt smagen til (læs: sukker) blev det godt. En anden gang vil jeg dog personligt udelade tomatpureen. Hvis I er store tomat-fans, synes jeg dog, at I skal putte det i. Det giver (logisk nok) en meget mere koncentreret tomatsmag, end hvis man bare bruger hakkede tomater på dåse.

Jeg havde desuden et af mine mindre kvikke øjeblikke, da jeg lavede suppen. Jeg tog nemlig flere billeder, før jeg opdagede at jeg ikke havde hukommelseskortet i. Så I må lige forestille jer de første par trin 😉

Jeg spiste den med et suppe/madbrød fra fryseren, den sidste lille klat mascarpone og lidt hakket persille. Ikke dårligt, hvis jeg selv skal sige det!

Tomatsuppe med kartoffel, gulerod og mascarpone
3 store portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 løg
  2. * 1 stort fed hvidløg
  3. * 1 spsk olivenolie
  4. * 1 bagekartoffel
  5. * 3 gulerødder
  6. * 2 dåser hakkede tomater
  7. * 1 (stor) dåse tomatpure (måske man også bare kan nøjes med en af de små dåser?)
  8. * 7 dl vand + 1 spsk herbamare urtebouillon eller 2 grøntsagsbouillonterninger
  9. * salt og evt. sukker
  10. * 2 spsk mascarpone + evt. lidt til servering
  11. * godt brød
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg. Opvarm olivenolien i en gryde og svits løg heri, til de bliver klare.
  2. Mens løgene svitser, skrælles kartoffel og gulerødder og rives groft.
  3. Svits kartoffel og gulerod med et øjeblik og hæld herefter hakkede tomater, tomatpure og vand + bouillon ved. Bring i kog og lad simre under låg i 20-25 minutter.
  4. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og sukker. Rør mascarponen i, varm igennem og server!
  5. Pynt evt. med en lille klat mascarpone og lidt hakket persille eller basilikum.
Opskrift fra/inspireret af Valdemarsro
Adapted from Valdemarsro
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

3 comments

  1. Din suppe ser lækker ud, jeg har aldrig fået tomatsuppe med kartoffel i, men kan forestille mig, at det giver en mere cremet og fylde i suppen.
    Jeg vil lige dele et trick med dig, ang. tomatpuré,
    Tomatpuré indeholder meget syre, som gør at ens ret kan blive ret syrlig/ skarp i smagen, men du skal prøve at sautere tomatpureen med,
    Efter du har blødgjort dine løg, tilsætter du pureen og lader det stege lidt med, derved fjerner du en del af syren og får den rigtige tomatsmag frem. derefter kan du tilsætte dine andre ingredienser. Tricket med sukker bruger jeg også, det fremhæver tomatsmagen.

    1. Nå ja, det har jeg faktisk også prøvet et par opskrifter tidligere, hvor man gjorde. Tak for påmindelsen! Det vil jeg helt sikkert prøve næste gang 🙂
      Og ja, kartoflen giver nemlig en cremethed, som man normalt skal tilsætte (mere) fløde (eller mascarpone) for at opnå 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *