Tropisk chiagrød

Da jeg første gang prøvede chiagrød, var jeg begejstret for alle de fine egenskaber, men jeg skulle lige vænne mig til konsistensen. Dengang lavede jeg nemlig chiagrød helt simpelt på chiafrø og kokosmælk. Siden har jeg lavet chiagrød en del flere gange (og den har også sneget sig med i min bog), men nu laver jeg den lidt anderledes end oprindeligt. Jeg lærte nemlig på et tidspunkt, at hemmeligheden bag virkeligt god chiagrød er at røre den op med græsk yoghurt. Sådan laver jeg det altid nu, og resultatet er en “grød” (i princippet et underligt navn, “budding” eller andet ville være mere passende, ikke?), som minder om en mere fyldig og mættende yoghurt. Chiagrød for os, der godt kan lide yoghurt til morgenmad, men måske ikke helt bliver mæt nok af yoghurt i den klassiske form – eller bare gerne vil skyde lidt mere sundhed i ligningen.

SE OPSKRIFT: Hindbærchiagrød med kokos og yndige fornemmelser

Denne gang har jeg lavet en tropisk udgave. Selve basen er det samme, og den kommer nok ikke til at ændre sig herhjemme lige foreløbigt. Men jeg har toppet med frisk ananas og kiwi og ristede kokosflager, og det gav den helt perfekte morgenskål i forårshumør, som lige netop var det, jeg var ude efter. Efter jeg havde taget billederne, gik jeg i øvrigt tilbage og puttede noget kandiseret ingefær på toppen. Det behøver du ikke, og du behøver nok ikke at købe en pose for det (min har stået uåbnet i skabet længe), men det var nu ret godt. Og endnu mere tropisk! Nu kan sommeren (eller i hvert fald minimum bare det ægte forår) ikke lade vente meget længere på sig!

Chiagrød er især en morgenmad, jeg nyder, når det ikke længere er så vinteragtigt. Er det koldt og mørkt udenfor, er de varmere og fyldige ting som æg mere det, jeg trænger til. Men når det er lyst og solen titter frem, tyer jeg mere og mere til chiagrød, smoothies og deslige. På den måde tror jeg egentligt, at de fleste af os varierer vores måltider i løbet af årets gang, er det ikke rigtigt? Med mindre du selvfølgelig er typen, som jeg har hørt om, der bare spiser havregryn dag ud og dag ind hele tiden. I så fald, respekt! Det er jeg nok for vægelsindet til. Men hey, det betyder jo bare, at jeg finder på opskrifter til jer, så mon ikke der er en mening med det hele i sidste ende? Det tror jeg! Ha’ en rar søndag – DMI siger, at vi bare lige skal have noget kedeligt vejr senere i dag overstået, og så bliver det ægte forår! (7-9-13)

SE OPSKRIFT: Koldskåls-chiagrød

Opskriften indeholder affiliate-links.

Udskriv
Tropisk chiagrød
Antal: 2 personer
Ingredienser
Chiagrød
Til servering
  • 1 kiwi
  • 2 skiver ananas frisk
  • kokosflager gerne ristede
  • 1 spsk kandiseret ingefær kan udelades
Sådan gør du
  1. Aftenen før blandes chiafrø og kokosmælk i en skål. Sæt i køleskabet natten over, så frøene gelerer.

  2. Om morgenen røres chiagrøden igennem og blandes med græsk yoghurt, vaniljepulver, fibersirup og evt. stevia, hvis den ikke er sød nok.

  3. Skær ananas i tern og kiwi i skiver. Fordel chiagrøden i to skåle og pynt med frisk frugt, kokosflager og evt. kandiseret ingefær. Server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *