Tundeller

Tundeller

Nogle gange er det rart med et proteintilbehør som bare er nemt og hurtigt, og som kan laves ud af basisingredienser, i stedet for at man altid skal huske at købe det eller tage det op af fryseren 🙂 Og ingrdienserne til disse tundeller har jeg i hvert fald personligt altid på lager! Jeg har flere gange set diverse opskrifter på tundeller rundt omkring, men har været lidt skeptisk mht. ideen om varm tun – det er også tidligere noget, jeg har holdt mig fra. Men efter diverse positive opskrifter og kommentarer her og der, besluttede jeg mig for at prøve. Især faldt det fint sammen med, at jeg havde en rest hvidkålssalat, som jeg manglede noget “kød” til.

Eftersom jeg vælger at give jer opskriften her, kan I jo nok godt regne ud, at det blev en succes! 😀 Det var supernemt og lækkert. Gør dog jer selv den tjeneste at købe en dåse tun af nogenlunde kvalitet – jeg kan ikke garantere for at det bliver godt med de helt billige dåser – for man kan altså godt smage forskel! Jeg plejer at bruge Irmas eget mærke og hamstrer altid, når de er på tilbud, så de kan i hvert fald anbefales.

Hvidkålssalaten, som jeg skal skulle spise dem til, havde en fin og kompleks smag i sig selv, så jeg valgte at holde smagen på dellerne helt neutral. En anden gang, hvor tilbehøret måske er lidt mere anonymt, vil jeg helt sikkert eksperimentere med smagstilsætninger. Et asiatisk islæt virker fx oplagt – lidt karrypasta fx? Man kunne også sagtens smide lidt citronskal deri for at gøre dem mere friske eller måske noget feta for lidt græsk inspiration. Mulighederne er mange 😉

Tundeller
Udskriv
Tundeller


Antal: 4 deller
Ingredienser
  • 1 dåse tun i vand eller olie
  • 1 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 1 skvis piskefløde kan udelades
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk løgpulver kan erstattes med 1 spsk finthakket frisk løg
  • smør eller olie til stegning
Sådan gør du
  1. Hæld vandet eller olien fra tunen og bland med resten af ingredienserne til en jævn masse.
  2. Opvarm en pande og smelt lidt smør eller varm lidt olie herpå.
  3. Form så tunmassen til fire lige store deller og steg dem ved middel varme til de er fint gyldne på begge sider og gennemstegte.
  4. Server!
Tundeller - ingredienser

Tundeller - på panden

6 comments

  1. Hej Xenia,

    Jeg vil simpelthen så gerne kaste mig ud i dine tundeller – de ser simpelthen så lækre ud. Jeg har også selv tidligere holdt mig fra varm tun af samme årsag som dig – men når du siger, at det er en succes, så må det være rigtigt 😀
    Mit problem er bare, at jeg ikke har mulighed for at købe loppefrøskaller – har du derfor et forslag til, hvad man erstatte det med i sådan en situation?

    Venlig hilsen

    Isabella

    1. Hej Isabella. De kan bestemt anbefales. Til dato er det stadig det eneste varme tun (af den slags fra dåse), jeg har smagt 😀
      Spiser du LCHF? I så fald ville jeg måske prøve kokosfiber – eller at udelade dem helt. Hvis du ikke har noget imod at spise korn, kan du også sagtens bare bruge hvedemel eller havregryn som i normale frikadeller 🙂
      Held og lykke med dem! 🙂

  2. May-Britt Madsen

    KÆMPE positiv overraskelse! 🙂

  3. MUMS, lavede dem igår og var lidt spændt på det, men de blev jo super lækre og de er nemme at lave. Selv min mand, som var lidt skeptisk synes de var rigtig gode og har et par stykker med i madpakken idag 🙂
    Tak for opskriften.

    1. Hvor lyder det godt, Line! Skønt at de faldt i god jord – selv hos skeptikeren 😉
      Tak for din kommentar!
      ~Xenia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *