Nogle gange er det rart med et proteintilbehør som bare er nemt og hurtigt, og som kan laves ud af basisingredienser, i stedet for at man altid skal huske at købe det eller tage det op af fryseren 🙂 Og ingrdienserne til disse tundeller har jeg i hvert fald personligt altid på lager! Jeg har flere gange set diverse opskrifter på tundeller rundt omkring, men har været lidt skeptisk mht. ideen om varm tun – det er også tidligere noget, jeg har holdt mig fra. Men efter diverse positive opskrifter og kommentarer her og der, besluttede jeg mig for at prøve. Især faldt det fint sammen med, at jeg havde en rest hvidkålssalat, som jeg manglede noget “kød” til.
Eftersom jeg vælger at give jer opskriften her, kan I jo nok godt regne ud, at det blev en succes! 😀 Det var supernemt og lækkert. Gør dog jer selv den tjeneste at købe en dåse tun af nogenlunde kvalitet – jeg kan ikke garantere for at det bliver godt med de helt billige dåser – for man kan altså godt smage forskel! Jeg plejer at bruge Irmas eget mærke og hamstrer altid, når de er på tilbud, så de kan i hvert fald anbefales.
Hvidkålssalaten, som jeg skal skulle spise dem til, havde en fin og kompleks smag i sig selv, så jeg valgte at holde smagen på dellerne helt neutral. En anden gang, hvor tilbehøret måske er lidt mere anonymt, vil jeg helt sikkert eksperimentere med smagstilsætninger. Et asiatisk islæt virker fx oplagt – lidt karrypasta fx? Man kunne også sagtens smide lidt citronskal deri for at gøre dem mere friske eller måske noget feta for lidt græsk inspiration. Mulighederne er mange 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Tundeller
Ingredienser
- 1 dåse tun i vand eller olie
- 1 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 skvis piskefløde kan udelades
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk løgpulver kan erstattes med 1 spsk finthakket frisk løg
- smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Hæld vandet eller olien fra tunen og bland med resten af ingredienserne til en jævn masse.
- Opvarm en pande og smelt lidt smør eller varm lidt olie herpå.
- Form så tunmassen til fire lige store deller og steg dem ved middel varme til de er fint gyldne på begge sider og gennemstegte.
- Server!