Tunmousse med torskerogn – i spidskålswrap

Jeg bliver ofte spurgt, hvad jeg spiser til frokost – og endnu oftere, hvad jeg har med på madpakken… Og jeg svarer sjældent. Tarveligt? Ja, måske. Men jeg foretrækker at svare på ting, jeg rent faktisk har et svar på – og min frokost og madpakke består 9 ud af 10 tilfælde sådan set bare af (planlagte) rester. Ikke det mest brugbare eller inspirerende svar, vel? 😉 Men, når det den 10. dag fejler, og jeg ikke har fået ordnet det, så der er rester eller andet, må jeg jo tænke kreativt, og måske det også kan komme jer til gode, at jeg en gang i sidste uge fandt en ret god løsning. Plan B for mig er oftest bare en helt simpel tunsalat med noget fintsnittet kål til. I sidste uge valgte jeg dog at lave en udvidet variant af tunsalaten, inspireret af denne fine blog.

Jeg har længe haft et par dåser torskerogn stående i skabet, som jeg af en eller anden grund ikke kan finde ud af at få spist. Måske er det tanken om det forholdsvist lave fiskeindhold der desværre tit er i sådanne dåser – eller også kan jeg bare kun finde ud af at spise torskerogn ristet på rugbrød. Under alle omstændigheder nuppede jeg i hvert fald hurtigt muligheden for at blive en dåse fattigere.

Jeg har faktisk sjældent fået “den klassiske” tunmousse, som jeg ved, mange andre har fået ofte tidligere. Ellers har jeg i hvert fald glemt det. Men den fortjener måske i virkeligheden en renæssance – i hvert fald i LCHF-verdenen, da den jo egentligt er ret ideel her. Den indeholder jo smør i rå mængder! Så vidt jeg kan se, er det i hvert fald også den grundidé, som tunmoussen med torskerogn er bygget over. Og det er jo ikke værst. Jeg valgte at hæve indholdet af smør i min version – og så tilsatte jeg desuden purløg og noget agurk for knas til min spidskålswrap. Jeg var nemlig så heldig, at jeg havde et par yderblade fra et spidskål liggende i min grøntsagsskuffe, som udgjorde en fortræffelig wrap. Hvis du ikke er lige så heldig, kan moussen sagtens bare spises med hvilken som helst form for snittet grønt – eller med brød til naturligvis, hvis du er dén type 😉 Alt i alt er moussen meget mættende – på grund af det høje indhold af både protein og fedt. Så der skal en del mindre til, end man lige tror. Jeg endte med kun at spise halvdelen af wrappen den første dag – men så havde jeg jo også bare nem frokost til dagen efter = win!

Hvad består din madpakke af de dage, hvor rester ikke er en mulighed?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tunmousse med torskerogn

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 2 dåser tun
  • 1 dåse torskerogn
  • 100-150 g blødt smør
  • 100-150 g creme fraiche
  • salt og peber
  • citronsaft
  • finthakket purløg
  • 1/2 agurk i fine tern

Sådan gør du

  1. Rør drænet tun, torskerogn og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt creme fraiche lidt ad gangen, indtil du opnår ønsket konsistens.
  2. Smag til med salt, peber og citronsaft, og vend finthakket purløg og agurketern i.
  3. Server evt. i en wrap af et spidskålsblad.

Kategorier: Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!