Ultracremet broccolisuppe med cheddar

broccolisuppe-med-cheddar-1

Kender I det med, at der er nogle ting, man faktisk virkeligt godt kan lide, men som man bare i perioder helt glemmer eksisterer? Sådan har jeg det med broccoli. Egentligt elsker jeg broccoli, men af uforklarlige årsager kan der til tider gå lang tid, hvor jeg ikke købet et eneste hoved. Hvorefter jeg gå i den anden grøft og slæber utallige broccolihoveder hjem. Og så føler jeg mig i øvrigt lidt latterlig – på den gode måde – når jeg står i Rema og shopper massive mængder kål, mens ham ved siden af køber én agurk. Men så kan jeg til gengæld også lave denne suppe, så i sidste ende vil jeg mene, at det er mig, der vinder, selv om jeg måske ikke er helt overbevist om dette, når jeg skal slæbe min fangst op på 5. sal.

“Broccoli cheese soup” eller en variation herover er vist en ret udbredt og populær suppe i USA. Hvis man googler det, får man utallige hit, og selv YouTube kan byde på en række instruktionsvideoer – i forskellige grader af “amerikansk”. Uden at pege fingre er der især én, der slår mig som særligt amerikansk, men den må i selv søge jer frem til, hvis I vil vurdere, om I er enige med mig. Min opskrift er ikke hendes opskrift, men derimod en hybrid af diverse andre opskrifter tilsat et skvæt gefühl. 

For at opnå den helt særlige cremethed, som er kendetegnenede for denne suppe, bruger vi dels piskefløde og dels en slags jævning. I de gængse opskrifter benyttes der hvedemel, som tilsættes i starten til en roux. Jeg jævner i stedet til sidst med lidt arrowrootpulver udrørt i vand. Det er stadig stivelse, men der skal mindre til, og det er glutenfrit. Denne jævning kan udelades, hvis du ikke har arrowrootpulver, men du vil nok få en suppe, der er mindre cremet og måske lidt mere “grynet” – dog stadig yderst velsmagende!

Til trods for den store mængde broccoli heri, smager det faktisk meget lidt grønt. Derimod syntes jeg, at det smagte meget lig den klassiske kartoffelsuppe, måske takket være den milde og cremede smag. Og jeg er (var?) altså stor fan af kartoffelsuppe, så her kan I godt stole på mig!

Suppen kan spises som den er som et dejligt vegetarisk måltid, eller du kan servere med bacon eller evt. skinke i tern. Noget brød – enten LCHF eller ej – vil også være fint, men det er langt fra “nødvendigt”, på samme måder som det kan være til andre supper.

broccolisuppe-med-cheddar-2

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Ultracremet broccolisuppe med cheddar
ca. 8 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 1 stort løg eller 2 små
  2. * 50 g smør
  3. * 2 broccoli
  4. * 1 liter bouillon eller vand
  5. * 1/2 liter piskefløde
  6. * 1/2 tsk stødt muskatnød
  7. * 150 g revet cheddar
  8. * 3 spsk arrowrootpulver (kan udelades)
  9. * salt og peber
Sådan gør du
  1. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en stor gryde og sauter løg heri, til de er klare og bløde og lige på kanten til at begynde at tage farve.
  2. Del imens broccolihovederne i små buketter og skær stokken i tern.
  3. Når løgene er klar, tilsættes broccoli, bouillon/vand, piskefløde og muskatnød, og det bringes i kog.
  4. Lad suppen simre ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til broccolien er godt mør.
  5. Rør osten i og lad den smelte. Du kan vælge at lade suppen være, som den er, eller du kan blende den helt eller delvist med en stavblender.
  6. Rør arrowrootpulver med vand og jævn suppen. Du kan udelade dette, men du får måske en mindre cremet suppe.
  7. Smag til med salt og peber og server.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
(Vist 177 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar