Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Denne opskrift er endnu engang fra Mad! – denne gang udgave 1/11. Det er faktisk anden gang, jeg laver det. Første gang fik jeg bare ikke taget billeder og blogget om det. Sidst glemte jeg også osten, hehe. Men hvis jeg skal være ærlig, kunne jeg bedre lide det uden – mest fordi den emmentaler, jeg havde fået fat i, var lidt for stærk til mine meget sarte ostesmagsløg. Jeg ville i hvert fald foretrække noget mozzarella eller lignende næste gang. Sidst kunne jeg heller ikke finde boghvedemel nogle steder, men denne gang fandt jeg det i Føtex. Og det giver altså pandekagerne en helt særlig smag. Men hvis man ikke kan finde det, eller ikke gider lede, kan man sagtens erstatte med andre meltyper. Jeg bruger forresten spinat i stedet for rucola, men det gør jeg altid i opskrifter med rucola – det er jeg bare ikke vild med. Opskriften giver oprindeligt kun ét spejlæg per person, men jeg lavede to, så det passede med to portioner/pandekager til hver.

Jeg skriver opskriften med de forskellige småændringer, jeg lavede.

 

4 pers.

Pandekager:

* 250 g boghvedemel

* 2 æg

* 2 spsk rapsolie

* 1 tsk salt

* 1,5 dl mælk

* 3 dl vand

* 3 spsk finthakket purløg (svarer ca. til halvdelen af en potte fra supermarkedet)

* 3 spsk finthakket persille (se ovenfor)

* smør eller olie til stegning

 

Fyld:

* 100 g spinat

* 8 skiver serranoskinke

* olie til stegning

* 8 æg

* 100 g revet emmentaler (eller brug mozzarella, hvis du heller ikke er vild med stærk ostesmag)

 

Bland alle ingredienser til pandekagerne med undtagelse af krydderurterne. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter. Bland herefter de hakkede krydderurter i og steg pandekagerne på (en) varm(e) pande(r). Dæk til med sølvpapir, så de holder sig varme til resten er klar.


Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke


Steg serranoskinken på en pande, til det er sprødt og gyldent. Skyl spinaten. Riv osten, hvis du ikke har købt færdigrevet. Steg spejlæggene i lidt olie, så længe som du foretrækker.

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Urtepandekager med spejlæg og serranoskinke

Server. Bland som du vil. Jeg tog én pandekage, dryssede med ost, herefter spinat, spejlæg og skinke som pynt. Og det var herligt 😉

2 comments

  1. De ser faktisk utrolig lækre ud med lidt af det grønne i. De minder mig om dengang hvor jeg var spejder (og jo, jeg har faktisk været spejder 😉 hæhæ) hvor vi lavede pandekager med brændenælder i.

  2. Ja, det bliver ret fint. Men ærligt talt giver det ikke særligt meget smag, så af hensyn til pengepungen, kunne jeg sagtens finde på at udelade det næste gang. Haha, jeg var også spejder – dog ikke voldsomt længe, men jeg nåede da også en enkelt brændenældesuppe, så vidt jeg husker 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *