Vafler med hindbær og creme fraiche

Til trods for at jeg generelt ikke dur til at spise det samme mad særligt mange dage ad gangen, når det kommer til både frokost og aftensmad, er jeg utroligt rutinepræget og vanemenneske, når det kommer til min morgenmad. Sådan er der i virkeligheden nok mange, der har det, forestiller jeg mig. Det hænger for mit vedkommende i høj grad sammen med, at jeg om morgenen bare ikke orker at skulle vurdere og beslutte, hvad jeg har lyst til. Der er det nemmest bare at køre det samme hver dag. Især når man har fundet noget, der bare fungerer. Den varme kakao, jeg kører lige for tiden, har jeg efterhånden drukket hver morgen i i hvert fald en måned – måske mere! Det er supernemt, smager herligt og lidt luksusagtigt og så er der godt med fedt i, så det dels giver min dag en god energifordeling allerede fra morgenstunden af, og så mætter det helt til frokost, altså ca. 5 timer for mit vedkommende. Det er alle ting, jeg leder efter i en god morgenmad. Eller, skulle jeg sige: En god hverdagsmorgenmad. For når det kommer til weekender, er jeg nærmest helt modsat. Ofte ender jeg slet og ret med at springe morgenmaden over, enten fordi jeg sover for længe, eller fordi jeg bare ikke lige gider gøre noget ved det og snildt kan vente til frokost. Andre dage benytter jeg chancen for at lave noget lidt ud over det sædvanlige og holde lørdag (eller søndag) med luksus på. Og det var lige netop dét, jeg besluttede mig for at gøre i dag!

Jeg har i et stykke tid nu haft lyst til vafler, så da jeg var hjemme hos min mor til Mortens Aften, lånte jeg hendes (ubrugte) vaffeljern med hjem igen. Og i dag tog jeg det så i brug med denne helt enkle vaffelopskrift. Og faktisk er dagens opskrift en af de dér snydeopskrifter, eftersom det bare er mine brunchpandekager (som i virkeligheden er de populære kesoplätter), jeg har vaffel-iseret. Smart, ik’?! 😀 Med en hurtigt sammenkogt hindbærcoulis/syltetøj og en god klat creme fraiche 38% blev det en morgenmad, der nemt kan konkurrere med min daglige kakao! ;P

Udskriv
Vafler a la kesoplätter

Antal: 6 vafler
Ingredienser
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 spsk proteinpulver kan udelades
  • 1-2 spsk sukrin+ eller alternativt 2-4 spsk sukrin eller anden sødning
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4-1/2 tsk salt kan udelades
  • 50 g smør
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde.
  2. Blend hytteost og æg (og evt. proteinpulver) i en blender eller foodprocessor, til alle hytteostklumperne er forsvundet.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser og bland. Rør smørret i og lad dejen trække, mens vaffeljernet opvarmes.
  4. Bag vaflerne til de er gyldne og server med hindbærcoulis/syltetøj (opskrift nedenfor) og creme fraiche 38% eller anden topping, fx peanutbutter og hindbærcoulis/syltetøj eller smør og kanelsukrin 🙂

Udskriv
Hindbærcoulis/syltetøj
Ingredienser
  • 300 g hindbær fra frost
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1-2 spsk sukrin+
  • 2 spsk chiafrø kan udelades
Sådan gør du
  1. Opvarm de frosne hindbær sammen med vanillepulver og sukrin+ ved svag varme i en lille gryde, og lad simre i ca. 5 minutter.
  2. Mos bærrene let med en ske eller lignende og rør chiafrø ud i bærrene.
  3. Lad massen køle af og opbevar evt. rester på køl.

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


8 comments

  1. Vad gott med våfflor, det var riktigt längesedan jag åt det. Måste se till att göra det snart.

    1. Ja, nemlig, det er virkeligt luksusmorgenmad af den bedste slags! 😀

      1. Blir de sprøde? :)Savner skikkelig sprøde vafler!

        1. Nej, desværre, de er også bare til den bløde side. Men smagen er rar! 🙂

  2. Hele familien godkendte vaflerne, som blev testet på det nyindkøbte vaffeljern.

    1. Dejligt at høre, Ann! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *