Vafler med kardemomme

Jeg fik pludselig lyst til æbleskiver i fredags – og egentlig lå der en pose i fryseren, men den havde vi købt til at spise sammen med en juledrik, jeg ville prøve. Derfor ville jeg ikke tage dem. I mit hoved minder æbleskiver lidt om vafler – og derfor besluttede jeg mig for at lave sådan en omgang i stedet for. Nu er jeg jo nemlig hos min mor og bror, og de har et vaffeljern (som jeg har købt for dem), så det var en nem løsning. Jeg fes straks ind hos Sif – aka. bageoraklet – og fandt en vaffelopskrift (red. blog eksisterer ikke længere). Og som ved et lykketræf havde vi alle de fornødne ingredienser, så gik jeg ellers bare i gang.

Dem der følger mig på facebook vil vide at jeg har haft noget af et hyr med at opstøve hele kardemommekapsler. Men endelig i torsdags lykkedes det, men så stak den lille irriterende frk. ironi ellers sin spidse snude frem. For typisk nok var der nu ikke noget stødt kardemomme tilbage – den pose tømte jeg nemlig da jeg lavede pebernødder. Typisk typisk typisk! Men så kunne jeg da bare lige kværne et par kapsler – dem havde jeg jo 😀

Vaffeljernet er vist ikke af den bedste kvalitet – det kan i hvert fald ikke blive voldsomt varmt. Men vaflerne blev ikke desto mindre lækre. Og så længe jeg kun skulle lave seks gik det fint. Og nå ja, med lidt syltetøj og flormelis til den ene halvdel (og nutella til den anden) var det næsten som at få æbleskiver – bare lidt bedre 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Vafler med kardemomme

Ingen bedømmelser endnu

Antal: vafler


Ingredienser

  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 dl øl
  • 25 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smelt smørret.
  2. Sigt mel, kardemomme og sukker ned i en skål og lav en fordybning. Slå æggene ud heri, hæld en smule af øllet over og pisk det godt sammen til en jævn dej uden klumper. Pisk resten af øllet i sammen med smørret og lad dejen hvile i en halv time.
  3. Pisk fløden til skum og vend i dejen, når den har hvilet.
  4. Opvarm vaffeljernet til det er godt varmt og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  5. Spis for eksempel med flormelis og syltetøj eller nutella eller noget helt tredje, fx sirup :)

Kategorier: Kage, Morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!