Vanillecupcakes med nutellafrosting

 

Så er vi rent faktisk omsider kommet til sidste kage fra kagebordet. I den oprindelige plan havde jeg planlagt to slags cupcakes – gulerodscupcakes med flødeostefrosting og vanillecupcakes med dels ditto frosting og nogle med nutellafrosting. Efter den revurdere plan blev det dog indsnævret til én slags cupcakes – disse vanille med nutellafrosting. Frostingen har jeg fundet hos Bitten, og eftersom jeg er seriøst nutella-holic – faktisk så meget at jeg stort set aldrig har det på lager, da jeg i så fald bare slikker glasset på et par dage (okay, måske svagt overdrevet), vidste jeg med det samme, at jeg på et tidspunkt måtte afprøve den. Cupcakes-opskriften er endnu engang fra The Hummingbird Bakery’s kagebog og de blev perfekt luftige og svampede på én og samme tid – lige som cupcakes nu engang bør være. Faktisk er det første gang jeg overhovedet har bagt vanillecupcakes – og jeg vil tro at grunden hertil er, at jeg egentlig ikke er sådan videre begejstret for helt almindelig vanillekage. Jeg vil til enhver tid foretrække nogle med lidt mere smag eller fyld af en eller anden art. Men lige i denne sammenhæng, havde jeg forestillet mig, at det ville være fint med en lidt mere neutral kage til nutellafrostingen – og jeg havde ret.

Jeg puttede en del mere vanille i end opskriften angav og de blev lækre. Men jeg ved jo af gode grunde ikke om de havde været lige så gode uden forøgelsen. Du kan vælge bare at nøjes med den kvarte teske vanilleessens, som opskriften oprindeligt indeholder og udelade vanillekornene.

Pas forresten på med at fylde for meget dej i formene – de hæver overraskende meget. Heldigvis kunne jeg slet ikke fylde så meget i, som jeg egentlig gerne ville, da dejen skulle række til 24 cupcakes, men det var også fint, for havde jeg puttet mere i, var de nok hævet over.

 

12 cupcakes

* 125 g hvedemel

* 150 g sukker

* 1,5 tsk bagepulver

* 50 g blødt smør

* 1,25 dl mælk

* 1 æg

* 1 tsk vanilleessens

* korn af 1 vanillestang

 

Nutellafrosting:

* 140 g kold flødeost, fx Philadelphia

* 245 g nutella 

 

Forvarm ovnen til 150º varmluft.

Pisk mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen ved lav hastighed til det er godt blandet og ligner sand. Hæld halvdelen af mælken i lidt ad gangen til det er blandet.

Pisk resten af mælken, vanilleessens, vanillekorn og æg sammen i en anden skål og hæld det i melblandingen. Rør igennem til det netop er blandet. Pisk til dejen er jævn.

Fyld 12 papirsforme i en aluminiumsmuffinform og fordel dejen heri.

Bag dem i ca. 25 minutter til de er let gyldne og dejen giver efter, når man trykker på dem. De skal kun lige være gennembagte, for de kan hurtigt blive tørre. Lad kagerne køle af kort i formen og herefter på en bagerist.

Pisk flødeost og nutella sammen og pynt kagerne med frostingen, enten med en sprøjtepose og tyl eller smør dem på. Pynt evt. med lidt krymmel af en art eller andet fint pynt. 

5 comments

  1. Nammenam. Har mega cravings efter dem der nu – lige til at dulme tømmermændene 😉 I øvrigt er din side blevet vildt flot 🙂
    Mvh Maiken

    1. De var også ret gode – og især nutella kan man jo nærmest ikke gå galt med 😉
      Og mange tak – jeg mener ikke at kunne huske at du har kommenteret før (men nogle gange husker jeg ikke super godt) – men tak for din kommentar i hvert fald under alle omstændigheder 😀

  2. De ser vildt gode ud! Har selv lige bagt nogen og de står og er ved at køle af… De var SÅ fine inde i ovnen, men nu er de helt sunket sammen 🙁 hvordan kan det være? øv!

    1. Jeg kan desværre ikke sige præcist hvorfor dine faldt sammen. En hurtig google-søgning fortæller mig, at det måske kan være dit bagepulver, der er for gammelt, eller at formene måske var for store, så kagerne ikke kunne holde sig selv oppe. Men jeg ved det desværre ikke 100%.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *