Varm kakao

varmkakao

Billede af Chris Tonnesen

Det gik lige pludseligt op for mig, at jeg nu har drukket denne varme kakao i stort set hver morgen i omtrentligt 7 uger – uden at give jer opskriften én eneste gang! Det kan jeg selvfølgelig ikke have siddende på mig, for denne kakao er altså virkeligt noget, der hjælper mig helt enormt i hverdagen på de tidlige morgener, og især nu hvor det også er begyndt at være mørkt, når jeg står op. Irks (jeg er bare ikke en efterårs-/vinterhalvårsperson…)!

Kakaoen kan vel på sin vis, hvis man er lidt venlig, siges at være en hybrid mellem æggekakaomælken her og den anden udgave af varm kakao her. Hvis man er mindre venlig, er det nok bare en ny version med mindre variationer. I alle tilfælde er den i hvert fald god. Den er hurtigt lavet og hurtigt drukket, hvilket begge er klare fordelen, hvis man er typen, der godt kan veje ekstra søvn lidt tungere end stor morgenmad. Hvis I ikke har prøvet den, synes jeg, I skal gøre det – især hvis I gerne vil have en hurtig morgenmadsløsning, der samtidig lægger en virkeligt god bund og holder dig mæt helt frem til frokost, eller hvis I ikke kan lide kaffe, men gerne vil eksperimentere med den slags drikke. Hvis I er mere til fast føde, kan man jo bare bruge den som supplement til andet mad 🙂

P.s. Hvis I undrer jer over, at jeg pludseligt er så flittig på blogfronten, kan jeg sige 1) at I skal lade være med at jinxe det og måske bare lade som ingenting, og 2) at jeg tror, jeg er ved at have fundet en god rytme ift. det der studielal, så jeg måske også kan lave andre ting end bare at læse hele tiden. Jeg har fx også læst hele flere bøger i oktober allerede! (men shhh, jinx det ikke, 7-9-13, knock on wood og alt det der!)

Udskriv
Varm kakao
Til 1 person som måltid eller 2 små kopper
Ingredienser
  • 2,5 dl kogende/kogt vand
  • 1-1,5 spsk sukrin gold eller mere/mindre afhængigt af, hvor sødt du vil have det
  • 2 spsk usødet kakaopulver gerne af god kvalitet
  • 1 nip salt
  • evt. lidt vaniljepulver, kanel og/eller cayenne
  • 1-2 spsk kokosolie evt. uden smag
  • 1 tsk kakaosmør kan udelades, men har stor betydning for chokoladesmagen
  • 1 æg
Evt. til servering
  • flødeskum kan udelades
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienser på nær ægget i et stavblenderglas eller alm. blender, og lad kokosolie og kakaosmør smelte.
  2. Blend et par sekunder, inden du tilsætter ægget, som blendes med, til det hele er jævnt og cremet.
  3. Server evt. med en klat flødeskum.
Opskriftsnoter

Opskrift fra "Sødt, sundere, syndigt"

13 comments

  1. Det ser super lækkert ud og virkelig god ide med kakaosmør istedet for udelukkende kokosolie, som jeg normalt bruger i mn æggelatte. Det skal helt sikkert prøves, når jeg om nogle dage er ude af min æggefaste.
    Tak for den 🙂
    Mange hilsner Kathe

    1. Kakaosmør gør virkeligt underværker for æggekakaoen, synes jeg – pludseligt smager det nærmest bare af flydende, smeltet chokolade, hvilket jo bestemt ikke er at kimse ad 😉

  2. Hvor køber du din kakaosmør henne?
    Må absolut prøve denne. Blev aldrig gode venner med den ‘almindelige’ varme kakao.. Den blev vold bitter – brugte Raw kakao pulver, så må prøve at skifte over til urtekram..

    1. Der er et link til LCHFbutikken i opskriften – men hvis du skal købe det online, kan det svare sig for dig liige at vente et par dage og holde øje med bloggen her – bare et tip 😉

  3. Den smager virkelig godt! Tror dog jeg skal skrue lidt ned for fedtet, for jeg får kvalme af SÅ meget kokosolie. Men det kan være det bare er mig

    1. Det er selvfølgelig helt op til dig selv 🙂

  4. Synes min blev lidt vandet. Kan jeg have pisket det for lidt?

    1. Du kan evt. prøve at skære ned på mængden af vand næste gang. Alternativt kan du skrue op for både fedtstof og/eller æg. Jeg bruger en stor spsk kokosolie – altså med top. Hvis din spsk er mere skrabet, vil det også have noget at sige 🙂

  5. Jeg har ændret lidt i opskriften ud fra det jeg havde i skabet ,… Og den smager skønt. Jeg har smidt min opskrift på min blog, med link til dig … http://www.superprinsessen.dk/2014/10/varm-kakao-ala-xenia.html

    1. Også en lækker variant, du er endt på! Jeg startede også med at bruge chokolade – den eneste grund til at jeg skiftede til kakaosmør i sin tid er, at den jo så er helt sukkerfri 🙂

      1. Ja, præcis. Jeg har forsøgt uden men så bliver den lidt bitter. Men der skal ikke ret meget chokolade i hvis man vælger den mørke udgave 🙂

        1. Nej, det er rigtigt 🙂

  6. […] Jeg kan faktisk slet ikke huske, om jeg har vist jer denne her kakao før. Hvis ikke, er det da en gruelig fejl, for jeg drikker det faktisk virkeligt ofte! Det er min morgenmad mindst halvdelen af morgenerne, eftersom den både er hurtig, nem, lækker og mættende! Alt det jeg leder efter i en morgenmad! Tidligere brugte jeg jo meget æggekakaoen, men denne er endnu nemmere, og så risikerer jeg ikke at få for meget protein, hvilket jeg ellers godt kan have tendens til, tror jeg. Opskrift her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *