Vegetarisk biksemad af kartofler, gulerødder, ærter og spejlæg

I princippet har I allerede set denne ret, nemlig i denne uges Mandagens Måltider. Og måske var I allerede dér kvikke nok til selv at regne fremgangsmåden ud – det er nemlig langt fra en svær ret, hvilket blot er én af de ting, jeg elsker ved denne ret. En anden ting er min store kærlighed til både kartofler og æg, som gør, at denne ret er ganske fantastisk i mine øjne. Oftest, når jeg laver noget med kartofler, fx den kartoffelsalat jeg lavede i sidste uge, køber jeg en hel pose, hvor der gerne er mellem 3/4 og 1 kg kartofler i. Så koger jeg dem alle, bruger det, jeg skal til to portioner af den ret, jeg nu er i gang med, og laver så biksemad af resten. Det er en rimelig sikker forudsigelse, at jeg altid vil få biksemad efter jeg har fået noget med andet af kartofler. Det er god Stop Spild Af Mad-stil, for man undgår at en lille portion kartofler bliver glemt i grøntsagsskuffen og når at blive kedelige. Derudover er det også en ret sund ret – fx i denne portion er der lidt over 300 g grøntsager! Så når man hurtigt op på de 600 g nærmest uden at opdage det ;D

Hvis man har lyst, kan man sagtens smide nogle bacontern i. En halv til en hel pakke (afhængigt af hvor stor din kærlighed til bacon er) kan svitses på panden som det første, tages af varmen, og så kan man bruge fedtstoffet derfra til at stege grøntsagerne, inden baconen til sidst blandes i igen. Selvfølgelig kan diverse kødrester også bruges som i klassisk biksemad – så er det jo dog selvfølgelig ikke vegetarisk mere (duh!) 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Vegetarisk biksemad af kartofler, gulerødder, ærter og spejlæg

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person


Ingredienser

  • 200-250 g gulerødder
  • 1 tsk salt
  • 200-250 g kogte kolde kartofler
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk rapsolie
  • 75-100 g grønne ærter fra frost
  • 2 æg

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i tern, mens panden varmer op på komfuret. Svits dem uden fedtstof sammen med saltet, indtil de begynder at sætte sig fast.
  2. Skær imens kartoflerne i tern og tø ærterne op i lidt varmt vand.
  3. Tilsæt smør og olie til gulerødderne, lad smørret smelte og bland kartoflerne i. Svits til kartoflerne begynder at blive gyldne og sprøde.
  4. Steg spejlæggene, som du foretrækker dem.
  5. Hæld ærterne ved grøntsagerne og varm igennem. Smag til med salt og peber og server.

Noter

Diverse smagstilsætninger kan bruges afhængigt af hvad man er i humør til. Jeg bruger oftest enten noget grønt af en art (fx purløg), HP-sauce, ketchup eller andet.

Kategorier: Fast food, Frokost, Hverdagsmad, Mælkefri, Rester, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!