Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Nej, det er absolut ikke en køn ret, det vil jeg gerne gi’ jer. Men nogle gange er en god omgang ruskomsnusk altså bare lige dét, man har brug for, kender I ikke det? Sådan havde jeg det i hvert fald i søndags, og eftersom jeg havde hakket kylling i køleskabet, skulle denne omgang rodsammen baseres på det. Derudover havde jeg så også et hvidkål i hr. køleskab, grønne bønner i fryseren og en pakke på dét tidspunkt uafprøvede miracle noodles i køkkenskabene. Resten er basisvarer for mig (Apropros: Jeg pønser på at lave et indlæg om mit basislager og hvad jeg (næsten) altid har hjemme – kunne det være noget?).

Har I prøvet miracle noodles? Det er et stykke tid siden, jeg første gang læste om dem, og da fandt jeg dem også ret fascinerende. Men dengang kunne jeg ikke umiddelbart finde et sted, hvor jeg kunne købe dem i Danmark, så jeg droppede det igen. Der er trods alt en grænse for, hvor langt jeg vil gå for mine specialvarer Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles Men så skete der jo det, at en ny LCHF webshop åbnede, og de har faktisk miracle noodles i deres sortiment – så ved min første ordre smed jeg altså lige to pakker i for en god ordens skyld. De er lidt i den dyre ende, synes jeg, men meget sjovt med noget mere nuddelagtigt til en afveksling. For de smager faktisk som nudler – eller, dvs. de smager ikke rigtigt af noget, men det gør nudler i min optik altså heller ikke. Men de har samme konsistens som fx glasnudler og giver god fylde i en ret. Og så indeholder de her specifikke miracle noodles jo sådan set nærmest ingenting. 2 g kulhydrater i form af kostfibre pr. 100 g, hvilket udgør en nettoværdi på – ja, 0 g. Og der er heller hverken fedt eller protein i. Eller stivelse eller sukker for den sags skyld. Meget sært produkt! Det officielle navn er faktisk Shirataki-nudler, og de laves af 100% kostfibre af den japanske rod Konjakroden. De har en lettere fiskeagtig lugt, når man åbner pakken, hvor de ligger i noget væske af en art – spørg mig ikke hvor den lugt kommer fra! – men når først de er skyllet og tilsat retten, er der altså ingen fiskedunst tilbage, det lover jeg – med mindre du selvfølgelig laver en ret med fisk Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles
Skal du prøve dem?

Nå, tilbage til retten – selv om der nu ikke er så meget mere at sige. Hvis du er i humør til en hurtig kast-alle-ingredienser-sammen-i-en-wok-ret med asiatisk-agtige smage, er det denne ret du skal lave. Og brug endelig lige de grøntsager du vil! Jeg elsker kål i sådanne retter, men everything goes, som man siger Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles Og de fancy nudler kan altså også sagtens udelades til fordel for mere kål – begge giver fylde i retten Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles
Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles
Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles
2-3 portioner
Print
Ingredienser
  1. * 400 g hakket kylling
  2. * 1 spsk kokosolie
  3. * 1 spsk rød karrypasta
  4. * ca. 250 g hvidkål
  5. * kokosfløden fra 1 dåse (jeg bruger kun det tykke i dette tilfælde)
  6. * ca. 250 g frosne grønne bønner
  7. * 1 pakke miracle noodles (kan udelades, evt. til fordel for ekstra kål)
  8. * ca. 1/2 dl “soja” (fx denne, som jeg bruger eller tamari)
  9. * 1/2 tsk fiberHUSK (kan udelades)
  10. * salt eller fish sauce
Til servering
  1. * saltede peanuts
  2. * evt. ekstra soja
Sådan gør du
  1. Opvarm en wok og herefter kokosolien heri. Svits hurtigt karrypastaen og tilsæt så kyllingen og lad den tage farve, mens du snitter kålen.
  2. Snit kål i fine strimler. Tilsæt så til kyllingen og svits, indtil kålen begynder at falde sammen.
  3. Tilsæt så kokosfløde, grønne bønner og nudler og vend rundt. Smag til med soja og salt eller fish sauce. Hvis saucen er for tynd, kan du røre en anelse fiberhusk ud i det tynde - det jævner. Brug dog ikke for meget, da lidt rækker langt og for meget kan efter sigende gøre saucen lidt slimet-agtig (don't do this at home).
  4. Server med saltede peanuts og evt. ekstra soja efter smag.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles
Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

10 thoughts on “Wokket rød karryret med kylling, kål, grønne bønner og miracle noodles

  1. Jeg synes det er spændende at “se ind i folks køkkenskabe” – bare for at sammenligne og overveje, om der mon var noget nyt, der permanent skulle på lager.
    Vi har f.eks. ALTID flødeost, mayonnaise, peanutbutter og løg :D

    • Det lyder godt, Maria – jeg tror også det vil være et indlæg, jeg selv vil synes om at skrive – og det tæller jo også for noget ;)
      Mayo, peanutbutter og løg er også alle tre en del af mit basislager :)

  2. Jeg er også en stor fan af Shiratakinudler i wokmad (som jeg elsker). Indtil for nylig havde min lokale kinabutik dem, men Nu er de åbenbart udgået af sortimentet. Så er det jo godt at man kan få dem på nettet!

    Lyder lækkert med de der peanuts i maden – tror jeg skal prøve også med hvidløg, ingefær og chili… :-)

    • Jeg har også hørt, at de skulle være at finde hos kinesiske købmænd, men har endnu ikke fået taget mig sammen til at kigge efter. Hvordan var prisniveauet dér, kan du huske det? Fordi det er jo desværre ikke helt billigt ellers :/
      Jeg er ret vild med peanuts i maden – især i asiatisk inspirerede retter. Og hvidløg, ingefær og chili er altid en genial kombi – det er derfor, jeg er vild med rød karrypasta, da det oftest – bl.a. – indeholder netop de tre ting :D

      • De kostede ca. det samme i butikken som på nettet. Og ja, det er dyrt, så det er en weekendfornøjelse hos mig.

  3. Nu vil jeg endelig spørge til det der fishsauce… Har altid haft en forudindtaget holdning til det, at det skulle være liiidt for meget fisk og sikkert dyrt. Så: Hvor køber man det til en rimelig pris (hvordan ser pakken ud?!) og hvordan ER smagen?! For måske skulle jeg til at eksperimentere med det… Har altid bare brugt salt i stedet.
    Christine.

    • Fish sauce er faktisk overhovedet ikke dyrt – jeg vil tro, at man giver 15-20 kr for en flaske. Det dufter forfærdeligt rent ud sagt, men det giver en skøn saltet umamismag i asiatiske retter. Du kan købe det i alle (større) supermarkeder – fx ved jeg, at Santa Maria har en udgave, så tjek måske deres sortiment. Der er sukker i, så jeg bruger det ikke så ofte selv længere – men det er nu alligevel dét værd en gang imellem :)

  4. Hej Xenia…
    Jeg nyder den ligefremme, og energiske måde du skriver på.. Har lusket et par af dine opskrifter, og de er faldet i rigtig god jord. Min kæreste og jeg er gået igang med LCHF, og det virker rigtig godt. Vi er 44, og 56, og kan virkelig mærke en forskel i kroppen. Det er fedt.. *S*.. Sååå keep up the good work :) .

    • Hej Susanne
      Tak, hvor er det dejligt at høre! :D Og skønt at I har succes med opskrifterne og LCHF indtil videre – det er altid fantastisk at høre gode ting :D
      Mange tak for din kommentar :)
      ~Xenia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Køb LCHF-kogebøger hos LCHFbutikken.dk

Affiliatelink

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (15) (4) (2) (5) (2) (4) (19) (36) (4) (34) (47) (2) (18) (9) (35) (2) (48) (2) (5) (30) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (15) (14) (2) (2) (11) (40) (3) (7) (5) (2) (49) (68) (35) (11) (49) (6) (2) (19) (8) (3) (9) (7) (4) (25) (27) (9) (4) (11) (24) (16) (2) (4) (35) (8) (4) (5) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (10) (12) (7) (19) (27) (2) (4) (59) (9) (12) (18) (6) (2) (21) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (143) (2) (9) (6) (13) (20) (8) (8) (27) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (13) (3) (7) (25) (2) (6) (23) (5) (30) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (8) (2) (11) (3) (34) (34) (38) (3) (92) (4) (2) (16) (11) (22) (6) (2) (35) (7) (4) (29) (20) (9) (82) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (15) (60) (6) (2) (4) (5) (28) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (28) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (40) (24) (6) (10) (14) (25) (5) (27) (16) (12) (101) (5) (4) (2) (5) (9) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (6) (2) (6) (8) (3) (5) (6) (2) (5) (8) (6) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (31) (5) (9) (10) (18) (5) (4) (172) (49) (21) (4) (3) (9) (22) (25) (42) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (3) (58) (42) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (13) (2) (62) (6) (27) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (4) (2) (57) (41) (7) (2) (6) (3) (23) (2) (20) (165) (3) (15) (3) (8) (26) (3)
  http://tracking.getachoo.com/SH17