Ærtepasta med broccolipesto og pinjekerner

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke ærtepasta eller ca. 250 g anden pasta, se forslag i teksten
  • 1 broccoli
  • 150 g grønne ærter fra frost
  • 50 g parmesan revet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld basilikum svarer til én supermarkedspotte
  • 1/2 citron saften af
  • 1 dl olivenolie cirka
  • 50-60 g pinjekerner

Sådan gør du

  • Skær broccolistokken i tern og del hovedet i buketter. Damp først stokken et par minutter i letsaltet vand og tilsæt så resten og damp, til stokken er mør, men buketterne stadig har bid.
  • Kog imens pastaen i saltet vand efter anvisningerne på pakken. Tilsæt ærterne til kogevandet det sidste minut, så de tør op.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
  • Blend broccolistok sammen med parmesan, hvidløg, basilikum og citronsaft. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, til pestoen har en passende konsistens, og smag så til med salt og citron.
  • Vend pasta, ærter og broccolibuketter sammen med din pesto og server med pinjekerner på toppen.