Go Back

Mørbradbøffer og champignon a la creme

4.5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Retten rækker til 3-4 personer som hovedret - formentligt det dobbelt som buffetindslag
Udskriv

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • smør og olie til stegning
  • salt og peber
  • 1 bakke champignoner ca. 500 g
  • 1-2 spsk soja eller tamari
  • 2,5 dl piskefløde mere, helt op til dobbelt mængde, hvis der skal være sovs og ikke bare cremede champignoner

Sådan gør du

  • Afpuds svinemørbraden, så du får fjernet de værste sener m.m. Skær mørbraden i bøffer på ca. 1,5-2 cm tykkelse og bank dem evt. lidt fladere, så diameteren forøges.
  • Smelt smør sammen med olie på en varm pande og brun mørbradbøfferne heri. Krydr med salt og peber på begge sider. Når alle mørbradbøfferne er brunede, lægges de i et ovnfast fad. Skal retten serveres med det samme, kan de steges færdige i ovnen ved 200º varmluft - hvis ikke, kan de blive færdige med først eftervarme fra panden og herefter ovnvarme, når det opvarmes til servering.
  • Rens og skiv champignonerne. Svits dem så på den varme pande. Drys godt med salt, så væden trækkes ud af svampene. Når al væsken er fordampet, tilsættes en god klat smør, og champignonerne svitser, indtil de begynder at blive gyldne og sprøde.
  • Hæld soja over svampene, lad det simre kort og hæld herefter fløden ved. Bring i kog og lade fløden simre og koge ind, indtil den er tyknet og cremet. Smag til med salt og/eller soja.
  • Fordel champignoner og flødesovs ovenpå mørbradbøfferne. Server med det samme eller tildæk fadet med sølvpapir, så det kan varmes i ovnen, når det er tid til de lune retter