Cremet kyllinge- og broccolifad

4.34 fra 12 stemmer
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 250-300 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli
  • 1 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller anden bouillon
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • smør eller kokosolie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Skær broccolien i mindre stykker - husk også at bruge stokken. Damp i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have rigeligt bid.
  • Steg kyllingen på en pande i smør eller kokosolie, til den er gylden på begge sider. Det skal ikke gennemsteges helt, da de også skal i ovnen. Krydr med salt og peber.
  • Pisk æg, fløde, creme fraiche, smuldret bouillon, sambal oelek og salt sammen.
  • Dræn broccolien og læg det i et ovnfast fad. Læg kyllingen ovenpå og hæld flødemassen øverst.
  • Gratiner i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til det er fint gyldent på toppen og massen er stivnet i kanterne.