Go Back

Grønne bønner med brunet citronsmør og ristede mandler

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g friske grønne bønner
  • 50 g mandelflager
  • 50 g smør
  • 1/2 citron saften heraf
  • salt

Sådan gør du

  • Nip "stængelenderne" af bønnerne og damp dem i en dampindsats i en gryde med letsaltet vand, til de er tilpas møre, men stadig har godt med bid. Det tog nok 10 minutter for mig, fra jeg satte dem over, til jeg tog dem af varmen, men smag løbende. Du kan også bare koge dem - så skal de nok ikke have mere end 3-5 minutter.
  • Rist imens mandelflagerne gyldne på en varm, tør pande.
  • Brun smørret. Det gøres ved først at smelte det med medium varme og lade det bruse op. Så bliver det gyldent, og til sidst bliver det brunt og begynder at dufte nødde- og karamelagtigt. Nu er det færdigt, så tag det af varmen, så snart du når det punkt - det bliver hurtigt for mørkt ellers.
  • Pisk citronsaften i smørret og vend bønnerne heri.
  • Anret på et fad og drys med de ristede mandler og evt. flagesalt eller andet salt.

Noter

Serveres fx med laksebøffer