Flødesovs med bacon og champignon

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Rækker nok også til 3.
Server fx med bønnefritter og evt. også noget ekstra kød af en art fx kylling eller bøf.
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 400-500 g champignoner
  • salt
  • 1 klat smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1-2 spsk soja eller tamari (eller den i linket)

Sådan gør du

  • Skær baconen i skiver på ca. 1/2-1 cm og steg dem på en pande, til de begynder så småt at tage farve.
  • Rens imens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt champignoner til panden sammen med et godt drys salt og svits i et godt stykke tid. Saltet hjælper med at trække vandet ud af champignonerne. Lad alt vandet fordampe, tilsæt lidt smør, og steg svampene så længe, som du gider. Jeg foretrækker dem fine og brune og baconen tæt på at være sprødt.
  • Tilsæt nu sennep og evt. soja og lad svitse kort igennem. Tilsæt herefter fløde. Fløden vil koge voldsomt først, da panden jo er varm, men det er helt okay, det er meningen. Lad koge et par minutter og smag herefter til med lidt ekstra salt og evt. peber.
  • Server - gerne med bønnefritter - og hold fest med dine smagsløg.