Go Back

Spinattærte med laks

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 tærte
Udskriv

Ingredienser

Tærtebund

  • 75 g smør
  • 150 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g creme fraiche eller lignende

Fyld

  • 400 g spinat helbladet fra frost eller 600 g frisk
  • 1 bouillonterning fx grøntsags-
  • 200-250 g lakse ca. 2 lakseportioner
  • 4 æg
  • 1,5 dl fløde, mælk, hytteost eller lignende
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kør smør, rugmel, hvedemel og salt i en foodprocessor til det er findelt. Tilsæt fromage frais og kør til det er samlet (Hvis du ikke har foodprocessor, smuldres smør, mel og salt sammen og fromage frais bruges til at samle). Pensl en tærteform med olie, tryk dejen ud heri og sæt på køl en times tid eller når den skal bruges. Den kan fint laves et par timer i forvejen. Hvis du foretrækker at rulle dejen ud, skal den først stå på køl en time, før dette kan lade sig gøre.
  • Tænd ovnen på 180º varmluft.
  • Optø spinaten i en pande eller gryde med bouillonterningen. Dræn godt - der skal være så lidt væske med som overhovedet muligt.
  • Skær laksen i mindre stykker. Pisk æg med fløde, salt og peber. Fordel spinat ovenpå tærtebunden efterfulgt af laks. Hæld æggeblandingen over og bag i den forvarmede ovn i ca. 30-40 minutter.
  • Lad tærten hvile 10 minutters tid, inden den spises.