Go Back
+ servings

Græskarmos med parmesan og timian, parmakylling og grønne bønner

0 fra 0 stemmer
Antal: 3 portioner
Udskriv

Ingredienser

Græskarmos

  • 1/2 stort hokkaidogræskar ca. 500 græskarkød
  • smør eller kokosolie uden smag
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk tørret timian
  • 1-1,5 dl hønsebouillon jeg bruger bare vand og en bouillonterning
  • 1 dl piskefløde eller kokosmælk
  • 1,5 dl parmesan fintrevet (ca. 30 g)
  • salt efter smag

Parmakylling

  • 3 kyllingebryster
  • salt og peber
  • 6 skiver parmaskinke eller anden lufttørret skinke eller bacon

Grønne bønner

  • 1 pose grønner bønner fra frost (eller friske i sæson)
  • 2 spsk fedtstof jeg bruger halvt smør og halvt kokosolie uden smag
  • salt

Sådan gør du

Græskarmos

  • Vask græskarret, fjern evt. grimme pletter og halver det. Skrab kernerne ud og skær kødet (inkl. skræl) i tern.
  • Smelt fedtstof i en gryde og svits græskar heri sammen med presset hvidløg og timian. Tilsæt så 1 dl bouillon og fløden og lad simre ved svag varme under låg, til græskarret er mørt, ca. 20-30 minutter. Tilsæt mere væske, hvis det koger tørt undervejs.
  • Blend til en jævn pure i foodprocessor, blender eller med stavblender sammen med parmesan, og smag til med salt.

Parmakylling

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Krydr kyllingebrysterne på begge sider med salt og peber og pak ind i skinken. Læg på en bagerist med bradepande under og steg i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de lige netop er gennemstegte.

Bønner

  • Smelt fedtstof i en stor gryde, helst med så stor overflade som muligt.
  • Svits de frosne bønner heri, til de først er tøede og siden begynder at tage farve og blive tilpas møre.
  • Smag til med salt.

Noter

Opskrift inspireret af Madbanditten