Pekantærte

Antal: 8 personer
Opskrift fra Sødt, sundere, syndigt
Udskriv

Ingredienser

Til tærtebunden

  • 200 g pekannødder fintmalede
  • 2 spsk arrowrootpulver eller 1 spsk. fiberHUSK
  • 1 spsk sukrin gold
  • 75 g smør koldt
  • 1 æg

Til fyld

  • 75 g smør
  • 75 g mørk chokolade 100% eller brug en 80-85% og mindre sødning
  • 100 g fibersirup gold eller yaconsirup
  • 3 æg
  • 100 sukrin gold
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g pekannødder finthakkede
  • 50 g pekannødder halve

Til servering

  • flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160° varmluft.
  • Bland pekanmel, arrowrootpulver eller fiberHUSK, sukrin+ og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.
  • Pres dejen ud i en smurt tærteform, og prik med en gaffel.
  • Smelt smør, chokolade og sirup sammen i en kasserolle.
  • Pisk imens æg, sukrin gold, vaniljepulver og salt lyst og luftigt med en elpisker, og vend herefter chokolademassen i.
  • Fordel de finthakkede pekannødder i tærtebunden, og hæld fyldet over. Pynt med de uhakkede pekannødder.
  • Bag tærten i 30-40 minutter, eller indtil fyldet lige netop har sat sig.
  • Lad tærten afkøle helt, inden den skæres ud og serveres med en god klat flødeskum eller vaniljeis.