Udskriv

Kinesisk kyllingesalat

Opskrift efter I Breathe I'm Hungry
Antal: 4 portioner

Ingredienser

Kylling

  • 500 g kylling
  • 3/4 liter vand
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl soja eller tamari (eller den i linket)
  • 1 spsk frisk ingefær revet

Salat

  • 2 håndfulde spidskål eller hvidkål fintsnittet
  • 2 håndfulde kinakål fintsnittet
  • 1 skoleagurk eller tilsvarende mængde almindelig agurk i skiver
  • 1 bundt radiser skåret i tændstikker
  • 2 spsk sesamfrø

Dressing

  • 1/2 dl soja eller tamari (eller den i linket)
  • 1 spsk sesamolie
  • 1/4-1/2 dl risvineddike
  • 1 spsk fibersirup gold eller anden sødning
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1/4 tsk stærk sennep
  • 1 spsk frisk ingefær fintrevet

Sådan gør du

  • Bland kylling med vand og de ting, der skal give smag, i en gryde eller sauterpande med låg, og lad kyllingen simre, til den er mør - tiden afhænger af, hvilken udskæring du bruger. Når den er klar, tager du den op af væsken og lader køle let af.
  • Snit imens grøntsagerne: kål i fine strimler, agurk i skiver og radiser i tændstikker. Fordel kål og radiser på et fad og læg agurker i kanten.
  • Blend alle ingredienser til dressingen i en blender eller minihakker eller lignende, og blend godt sammen.
  • Træk kyllingen fra hinanden med gafler eller dine fingre. Læg kyllingekødet i midten, drys med sesamfrø og hæld til sidst dressingen over det hele inden servering.

Noter

Du kan tilføje fintsnittet forårsløg og koriander til salaten også.
Har du en rest kylling fra et andet måltid, kan du sagtens bare plukke kødet og bruge til dette.