Rabarbertærte med mazarinfyld

Antal: 8 personer
Passer til en mellemstor tærteform (brug helst en tærteform af metal med løs bund, enten aflang eller rund)
Udskriv

Ingredienser

Til tærtebunden

  • 200 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 1 spsk fiberhusk eller 2 spsk arrowrootpulver
  • 1 spsk sukrin+
  • 75 g smør koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 1/2 portion marcipan
  • 100 g smør blødt
  • 50 g sukrin+
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 300 g rabarber ordnet vægt
  • 1 spsk sukrin gold til drys (kan udelades)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
  • Bland mandelmel, fiberHUSK eller arrowrootpulver, sukrin+ og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer.
  • Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.
  • Pres dejen ud i en smurt tærteform, prik med en gaffel, og forbag i ca. 10-15 minutter, til den er let gylden.
  • Kør marcipan sammen med det bløde smør, sukrin+, vaniljepulver og æg i din foodprocessor, så du har en jævn mazarinmasse.
  • Skær de grimme ender af dine rabarber, og skær dem så i skiver på 1,5-2 cm. Alternativt kan du eksperimentere med at holde dem i større stykker og lave et pænt mønster, men jeg foretrækker mindre og mere møre stykker.
  • Fordel mazarinmassen i den forbagte tærtebund. Fordel rabarber ovenpå og pres dem let ned i mazarinmassen. Drys med sukrin gold for lidt ekstra sødme.
  • Bag tærten i ca. 30-40 minutter. Rabarberne skal være møre, mens mazarinmassen vil være fast i midten og sprød og gylden i kanten.
  • Lad tærten afkøle let og spis den lun med kold creme fraiche eller flødeskum - eller vaniljeis.