Go Back
+ servings

Vintersalat med grønkål, græskar og feta

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • olie eller andefedt til bagning
  • salt og peber
  • 200 g finthakket grønkål ribbet vægt
  • 3 spsk olie fx olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber
  • 1 håndfuld grofthakkede pekannødder evt. den kandiserede og saltede variant: www.hjemmehosxenia.dk/kandiserede-og-saltede-pekannoedder
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 150 g feta
  • 2-3 spsk balsamicoglace til pynt kan udelades

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Skyl græskarret og skær evt. grimme pletter af samt top og bund. Halver og fjern kerner og andet indmad. Skær så i både eller tern - både er pænt, men tern er ærligt talt lidt nemmere i en salat.
  • Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olie (eller andefedt, hvis du tilfældigvis også steger anog krydr med godt med salt og peber. Bag græskarret i ca. 30 minutter, eller til det er gyldent og mørt. Vend undervejs. Afkøl let, når det er bagt.
  • Hæld grønkål i en stor skål og masser det med 1 spsk olie og salt, så det bliver blødt og mørkegrønt.
  • Pisk eller ryst en dressing sammen af de resterende 2 spsk olie + balsamicoeddike samt salt og peber. Vend grønkålen med dressingen samt pekannødder, tranebær og smuldret feta. Hold evt. lidt tilbage af de tre ting til pynt til sidst.
  • Fordel til sidst græskar på toppen og pynt evt. med ekstra nødder, tranebær, feta og lidt balsamicoglace.