LCHF risalamande

Antal: 1 portion
Rækker til 1 person eller 2 som dessert eller mellemmåltid
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 dl piskefløde
  • 200 g hytteost

eller!

  • 100 g hytteost
  • 100 g mascarpone
  • 1 sjat piskefløde

Herudover

  • 1 tsk vaniljepulver
  • sødemiddel efter smag jeg brugte vist ca. 1 spsk sukrin+ og lidt flydende sødemiddel - men jeg kan også godt lide søde ting
  • 1/2-1 dl blandede bær eller hindbær - friske eller fra frost hvis fra frost, giv et opkog, evt. med lidt sødning, og jævn evt. med lidt chiafrø
  • lidt mandler hakkede - kan udelades

Sådan gør du

  • Hvis bærrene er frosne, kan du give dem et hurtigt opkog i en kasserolle med en smule vand. Lad dem køle af, mens resten klargøres. Hvis du planlægger i god tid, kan du også tage bærrene op aftenen før, så de når at tø natten over.
  • Kombi 1: Pisk fløden til stift flødeskum sammen med sødemiddel og vaniljepulver. Bland med hytteosten.
  • Kombi 2: Bland hytteost, mascarpone, piskefløde, vaniljepulver og sødemiddel.
  • Server med bær ovenpå og evt. lidt hakkede mandler.
  • Velbekomme!