Superfoodsalat med laks

0 fra 0 stemmer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl quinoa rå vægt
  • 2 laksefileter
  • 100 g grønkål ribbet og hakket
  • 1 avocado
  • 1/2 dl granatæblekerner
  • 50 g feta

Dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep du kan skrue op til 1 spsk for stærkere sennepssmag
  • 1 spsk fibersirup gold eller honning eller anden sirup
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 dl olivenolie eller halv oliven og halv raps for en mere neutral smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog quinoaen i 2 dl vand med salt eller bouillon i 15-20 minutter, og lad den herefter køle lidt af, mens resten til salaten gøres klar.
  • Blend alle dine dressingingredienser på nær salt og peber sammen i en foodprocessor eller minihakker eller lignende, til konsistensen er jævn og emulgeret.
  • Krydr laksefileterne med salt og peber og varm en pande op. Steg laksen i lidt fedtstof, til den er tilpas gennemstegt til din smag. Jeg giver dem 2-3 minutter på hver side.
  • Masser grønkålen med lidt salt, så den blødgøres. Vend med den kogte quinoa og halvdelen af dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Fordel på to tallerkener, og pynt med avocado i tern, granatæblekerner og smuldret feta. Læg en laksefilet på toppen og pynt med resten af dressingen.
  • Server.

Noter

Erstat quinoaen med blomkålsris for en 100% low-carb udgave.
Quinoaen kan evt. koges på forhånd.
Jeg brugte min NutriBullet til dressingen, og den var helt perfekt til jobbet!