Chokoladetrøfler

Antal: 30 stk
ca. 20-30 stk (dobbelt portion på billederne)
Udskriv

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk sukrin+
  • 150 g mørk chokolade min. 70% (jeg brugte halv 85% og halv 72% - brug din egen favorit)
  • 20 g koldt smør
  • evt. lidt ekstra sukrin+ (gerne fintmalet a la melis) til at smage til med

Til pynt

  • kakaopulver almindelig usødet bagekakao er helt fint
  • 200 g ristede og finthakkede hasselnødder se fremgangsmåde nederst i opskriften

Sådan gør du

  • Hæld piskefløde i en gryde i passende størrelse og strø sukrin+ på bunden, så det ikke brænder på. Lad fløden koge op ved mellemhøj varme, uden at du rører i den.
  • Hak imens chokoladen i mindre stykker.
  • Når fløden koger, røres først halvdelen af chokoladen i, og når det er smeltet resten. Når al chokoladen er smeltet, og du har en fin og lækker masse, monterer du massen med koldt smør. Smag evt. til med lidt ekstra sødning, hvis du har brugt meget mørk chokolade, eller du ellers finder det nødvendigt. Her er det fintmalede sukrin+ godt, da det ellers vil knase i det færdige produkt.
  • Beklæd en form i passende størrelse med husholdningsform og hæld trøffelmassen heri. Dæk til og sæt på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
  • Tag trøffelmassen ud af fadet og rul den evt. et par gange med en kagerulle, så den bliver lige høj over det hele. Dette er nok mindre vigtigt, hvis du vil "trille" massen.
  • Skær i passende stykker og form efter bedste evne til kugler, som du triller i kakaopulver eller hakkede nødder. Kakaopulveret sidder nemt fast af sig selv, men nødderne skal måske lige have et lille pres, efter de er vendt, for at sidde ordentligt fast. Men trøflerne skal nok blive fint snaskede, når du triller, så drysset generelt hænger godt ved.

Noter

Opbevares på køl.
De ristede hasselnødder:
Forvarm ovnen til 150º varmluft og læg nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Du kommer ikke til at bruge alle 200 g nødder, men det er nemmere at få trøflerne dækket med en større portion, og du skal nok finde noget andet godt at bruge resterne til.
Rist dem i 15 minutter og lad dem herefter køle helt af.
Nødderne gnides nu mellem hænderne for at få skallerne af.
Herefter hakkes de fint, fx på en minihakker el.lign., og de er nu klar til brug.