Go Back
romkugler3

Romkugler

0 fra 0 stemmer
Antal: 12 stk
ca. 12 stk (billederne viser dobbelt portion)
Udskriv

Ingredienser

"Kagerester"

Romkuglemasse

  • 1 dl piskefløde
  • 50-100 g mørk chokolade (jeg brugte 77%)
  • 1 dl hindbær fra frost (optøede) (kan udelades for mindre frugtsmag)
  • 1/2 dl hasselnødder malet til fint mel
  • 1,5 dl kokosmel (af det alm. grove), evt. malet fint i kaffekværn eller lign.
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1-2 tsk sukrin+
  • 1 spsk romessens
  • 1 drys salt

Til trilning

  • kokosmel
  • frysetørrede bær til farvet krymmel fx frysetørrede jordbær, hindbær (lyserød) eller açaipulver (lilla)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Smelt smørret og lad det køle let af.
  • Pisk æg og sukrin gold til kagen luftigt. Tilsæt så smørret og til sidst de resterende ingredienser, og pisk godt til du har en tyk kagedej.
  • Fordel i muffinforme og bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad køle helt af.
  • Bring fløden lige til kogepunktet i en kasserolle og smelt chokoladen heri.
  • Mas hindbærrene igennem en sigte, så kernerne sies fra.
  • Smuldr kagen i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne til romkuglemassen og bland med en elpisker. Hold evt. lidt af sødningen tilbage, og smag til efterfølgende.
  • Sæt romkuglemassen i køleskabet i min. 1 time, så den kan blive nemmere at trille.
  • Lav det farvede krymmel med at blende kokosmel med frysetørrede bær eller açaipulver. Du kan også bare bruge alm. kokosmel uden farve.
  • Tril romkuglemassen til kugler i passende størrelse. Mine blev ca. på størrelse med golfkugler. Vend i lidt vand, så krymmelet bedre sidder fast, og tril herefter i valgfri krymmel.

Noter

Opbevares naturligvis på køl - men smager altså bedst ved stuetemperatur 🙂