Lakselasagne

Lakse- og spinatlasagne med LCHF-pastaplader

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

LCHF-Pasta

  • 125 g flødeost
  • 4 æg
  • 1/2 dl fiberHUSK 15 g

Spinat- og flødesauce

  • 2 spsk smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pose frossen spinat ca. 450 g - eller 600 g frisk
  • 5 dl piskefløde
  • 1/2 citron saften heraf
  • salt og peber
  • lidt stødt muskatnød

Desuden

  • 500 g laks
  • 50-100 g revet ost

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 130º varmluft eller 150º almindelig ovn.
  • Bland flødeost, æg og loppefrøskaller godt - brug evt. blenderen, det går hurtigt og nemt. Lad massen stå i ti minutter. Fordel herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl et ekstra stykke bagepapir med lidt olie og læg det ovenpå dejen - bred massen tyndt ud, så det fylder hele bagepladen. Lad det øverste bagepapir blive på, mens du bager det.
  • Bag "pastaen" i ca. 10 minutter og fjern herefter det øverste bagepapir og lad pastaen køle af, inden du skærer det i lasagnepladestørrelse.
  • Skru ovnen op på 180º varmluft.
  • Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og sauter løgene heri i ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige. Tilsæt spinat og læg låg på, indtil den er helt tøet.
  • Hæld fløde ved og lad det simre i ca. 10 minutter, til det begynder at koge ind. Smag til med citronsaft, salt, peber og muskat.
  • Skær laksen i stykker på ca. 1 cm's tykkelse.
  • Saml nu lasagnen - læg en tredjedel af spinatsaucen i bunden, efterfulgt af det halve af laksen og halvdelen af lasagnepladerne. Gentag og slut med den sidste del spinatsauce. Drys med ost.
  • Bag lasagnen i ca. 30 minutter, eller til osten er fin og gylden.
  • Lad lasagnen hvile i 10 minutter, inden du skærer den ud og serverer.