mexicanpulledchicken3

Mexican Pulled Chicken

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 900 g kylling enten kyllingebryst skåret i tre lige store stykker på langs eller kyllingeinderfilet
  • 50 g smør
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk chilipulver
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2-1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sukrin gold
  • salt og peber
  • 500 g tomatpassata = mosede tomater

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og svits løgene og krydderier heri, til løgene begynder at blive let bløde. Tilsæt kylling, vend det hele rundt, og hæld herefter tomatpassata over.
  • Bring i kog og skru så helt ned for varmen. Dæk med sølvpapir og læg herefter låg på.
  • Lad kyllingen simre ved allerlaveste varme (det skal kun netop simre, ikke mere, ikke mindre!) i 2 timer. Kig til det ind imellem for at tjekke, at varmen er, som den skal være.
  • Efter de to timer trækkes kyllingen fra hinanden med to gafler og vendes rundt i tomatsaucen. Smag til med salt og peber og server. Fx i tortillapandekager med salat og guacamole (se opskrift nedenfor).