Indisk butter chicken

5 fra 1 stemme
Antal: 3 portioner
Udskriv

Ingredienser

Kylling

  • 450 g kylling , fx inderfilet
  • 1 spsk kokosolie uden smag
  • 2 spsk tandoori masala

Sauce

  • 100 g smør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl tomatpassata/mosede tomater
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk garam masala
  • salt

Blomkålsris

  • 1 stort blomkål eller 1,5 mindre
  • 2 spsk kokosolie uden smag
  • salt

Sådan gør du

  • Bland kylling i mundrette stykker med smeltet kokosolie og tandoori masala, og lad det evt. trække i en times tid.
  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Hak løg og hvidløg fint. Smelt et par spsk af smørret i en sauterpande eller (stege)gryde, og svits løgene heri, til de er bløde og let karamelliserede.
  • Fordel kyllingen på en bageplade beklædt med bagepapir og steg kyllingen i den varme ovn i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt så resten af smørret, tomatpassata, piskefløde, garam masala og salt og lad saucen simre i 15-20 minutter.
  • Tilsæt kyllingen til saucen, varm igennem og smag til med salt.
  • Server med blomkålsris og evt. koriander/persille.

Blomkålsris

  • Fjern blade og stok fra blomkål og hak til ris i en foodprocessor eller riv det groft. Bland med olie og salt og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg risene i en 200º varm ovn i ca. 20 minutter. Vend rundt, når halvdelen af tiden er gået.

Noter

Opskrift fra/inspireret af allrecipes.com