Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks

Antal: 3 personer

Udskriv

Ingredienser

Pasta

  • 4 æg
  • 125 g flødeost
  • 15 g fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt

Pesto-flødesovs med grønne asparges

  • 2 bundter grønne asparges eller ca. 400 g endelig vægt, efter ender m.m. er fjernet
  • 2 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk pesto
  • salt og peber

Desuden

  • 2 lakseportioner
  • smør til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

Pasta

  • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  • Blend eller pisk æg, flødeost, fiberHUSK og salt sammen til en jævn masse. Fordel med det samme på to bageplader beklædt med bagepapir i et tyndt lag. Bag pastaen i ca. 10 minutter og lad den herefter køle let af, inden pladerne rulles sammen og skæres så tyndt som muligt til båndpasta.
  • Mens pastaen bager, laves sovsen og laksen steges.

Laks

  • Dup laksestykkerne tørre med lidt køkkenrulle. Smelt lidt smør på en godt varm pande og steg laksen her ved høj varme, ca. et par minutter på hver side. Tricket til god laks er ikke at stege den for længe - hellere for lidt end for meget. Krydr med salt og peber.

Sovs

  • Knæk de træede ender af aspargesene. Skær i stykker på ca. 2 cm. Smelt smørret på en pande og svits asparges her i ca. 5 minutter. Drys med lidt salt undervejs.
  • Tilsæt fløde og pesto og lad sovsen simre i ca. 5 minutter ved svag til medium varme, til sovsen er lækker og cremet. Smag til med salt og peber.