Pandekager med kanelstegte æbler og fuldfed creme fraiche

Antal: 4 personer
Opskrift fra "Sødt, sundere, syndigt".
Udskriv

Ingredienser

Pandekager

  • 4 æg
  • 4 æggehvider
  • 75 g flødeost
  • ¾ dl creme fraiche eller græsk yoghurt
  • 2 spsk sukrin gold
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ¼ tsk salt
  • 1 spsk fiberHUSK
  • kokosolie til stegning

Til fyldet

  • 4 små æbler
  • 4 spsk smør
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1 spsk kanel
  • 1 nip salt
  • 2 dl creme fraiche 38 %

Sådan gør du

  • Blend eller pisk alle ingredienser til pandekagedejen sammen, til der ingen klumper er.
  • Varm en pande godt op, og smelt 1 tsk. kokosolie herpå inden hver pandekage. Bag pandekagerne ved middel varme, til de er gennembagte og har pæn farve på begge sider.
  • Ordn imens æblerne. Start med at fjerne kernehuset, og skær resten i tern. Smelt smør, sukrin gold og kanel på en pande, og tilsæt æbleternene. Svits, til æblerne er let møre, men stadig har bid, og smør og sukrin gold er blevet til en lækker karamel. Smag til med et nip salt.
  • Server pandekagerne med æblefyld og frisk creme fraiche.