Favoritsalat a la Wedofood

5 fra 1 stemme
Antal: 2 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 200-250 g kyllingebryst
  • 2 håndfulde finthakket grønkål
  • 1 håndfuld gulerødder i tynde skiver
  • 100 g tangsalat
  • 1-1,5 dl bælgede edamamebønner (optøet fra frost)
  • 1 håndfuld chiliristede peanuts (se tippet nederst)

Gomadressing

  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk risvineddike
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk fibersirup gold eller anden sirup/brun sukker
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk mayonnaise
  • vand

Sådan gør du

  • Steg kyllingebrysterne i ovnen ved 200º grader varmluft i ca. 20-25 minutter, eller til de er gennemstegte. Afkøl.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen på nær vand til en tyk masse, og fortynd lidt efter lidt med vand, til du har en tilpas konsistens. Den skal være tynd nok til at hælde, men stadig cremet. Smag til med eddike, sirup og soja.
  • Masser grønkål med lidt salt, til den er mere medgørlig.
  • Bland grønkål, gulerødder, tangsalat, edamamebønner, kold kylling i skiver og peanuts og vend med dressingen.

Noter

Hvis du ikke kan finde chiliristede peanuts i butikkerne (det kunne jeg ikke - i hvert fald ikke nogen uden en masse skrammel), kan du blande en pose almindelige ristede og saltede peanuts med 1 spsk lime- eller citronsaft og 1 spsk chilipulver samt evt. et drys cayennepeber, hvis det gerne må være ekstra spicy. Vend godt sammen og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist så ved 200º varmluft i 10 minutter og afkøl helt.