Hasselnøddesmør

Antal: 200 g
Giver ca. 200 g hasselnøddesmør
Udskriv

Ingredienser

  • 250 g hasselnødder
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  • Hæld nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist i ovnen i 20 minutter. Afkøl helt.
  • Nulr herefter de afkølede nødder mellem dine hænder eller i et rent viskestykke, så skallerne løsner sig. Sorter nødderne fra skallerne.
  • Blend nødderne i din foodprocessor, til de bliver til smør. Det tager lidt tid, så vær tålmodig. Skrab siderne ned undervejs, hvis nødvendigt.
  • Smag til vanilje og salt til sidst. Opbevar i en lufttæt bøtte. I køleskabet kan det holde sig i hvert fald et par uger.