Fyldte pandekager med spinat, skinke og ost

Fyldte pandekager med spinat, skinke og ost

2.34 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Opskrift inspireret af Newyorkerbyheart - via en gammel opskrift
Udskriv

Ingredienser

Til ca. 8 pandekager

  • 4 æg
  • 4 æggehvider
  • 75 g flødeost
  • 75 g creme fraiche 38%
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk fiberHUSK
  • kokosolie til stegning

Fyld

  • 450 g frossen helbladet spinat
  • 1 bouillonterning kan udelades
  • 200 g flødeost
  • 25 g parmesan
  • 300 g skinkestrimler
  • 1/2 tsk stødt muskatnød

Desuden

  • et par klatter smør
  • 100 g revet ost

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Blend alle ingredienser til pandekagedejen sammen, enten i en blender, foodprocessor eller med stavblender, til der ingen klumper er. Alternativt piskes rigtigt godt.
  • Varm en pande godt op, og smelt en lille klat kokosolie herpå Bag pandekagerne ved middel varme, til de er gennembagte og har pæn farve på begge sider.
  • Tø spinaten op i en gryde eller sauterpande sammen med bouillon under låg.
  • Bland så den varme spinat med flødeost, revet parmesan, skinke og muskat.
  • Fordel ca. 2 spsk fyld på hver pandekage og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i et fad af passende størrelse, fordel et par klatter smør over toppen sammen med revet ost, og gratiner til osten er smeltet. Det tager ca. 15 minutter.
  • Server med en valgfri salat.