Salatpizza

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Pizzabund

  • 200 g revet mozzarella eller anden mild ost
  • 1 dl pofiber eller 2 dl ikke fedtreduceret mandelmel
  • 2 spsk flødeost
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt

Tomatsauce (rækker til ca. 4 pizzaer)

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 håndfuld frisk basilikum kan erstattet med 1 tsk tørret eller udelades
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 200 g revet ost
  • 1 pose kebabkød fra frost ca. 350 g - Aldis kan anbefales
  • 1/2 iceberg
  • 1/2 agurk
  • 2 tomater

Dressing

  • 4 spsk creme fraiche 38%
  • 2 spsk mayonnaise fx Hellmann’s
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk sukrin+ malet til melis
  • 1 tsk tørret ramsløg fx fra Urtekram
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen med en bageplade i til 200º varmluft.
  • Smelt mozzarella og flødeost til bunden i mikrobølgeovnen eller i en tykbundet gryde til en jævn konsistens. Rør så æg, pofiber/mandelmel og salt i, til du har en samlet kugle.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg på den varme bageplade. Bag i ca. 12 minutter, eller til bunden er gylden. Prik evt. huller der bobler op halvvejs med en gaffel.
  • Forbered imens fyldet.
  • Blend alle ingredienser til tomatsaucen sammen. Den overskydende sauce kan fryses i mindre portioner.
  • Steg kødet på panden.
  • Når bunden er forbagt, fordeles først tomatsauce, så revet ost og til sidst kebabkød på bunden.
  • Bag pizzaen færdig, til osten er færdig og gylden i ca. 10 minutter.
  • Bland imens alle ingredienser til dressingen og smag til. Snit salat, agurk og tomater.
  • Lad pizzaen stå i ca. 5-10 minutter, efter den er taget ud af ovnen, og fordel herefter salat, tomat og agurk oven på efterfulgt af dressing.
  • Server.

Noter

Hvis du ved, at I ikke kan spise det hele, er det en god ide kun at putte salat på den del, I får spist, så resten bedre kan gemmes.