De bedste frikadeller

Antal: 12 frikadeller
Opskrift inspireret af Kvalimad
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg revet
  • 2 æg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk arrowrootpulver kan erstattes med mel, fiberHUSK eller muligvis udelades, dog nok med et mindre sprødt resultat
  • 1 bouillonterning jeg brugte okse
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk salt
  • godt med friskkværnet peber
  • kokosolie og smør til stegning

Sådan gør du

  • Bring piskefløde og vand i kog på panden og opløs bouillonterningen heri. Bland med de resterende ingredienser, på nær fedtstof til stegning, og rør godt, til dejen bliver en anelse sej i det.
  • Lad farsen hvile i 15-30 minutter.
  • Smelt halvt smør og halvt fedtstof på en stor, varm pande. Når smørret er bruset af, formes frikadeller med en spiseske og hånden, og steges ved relativt høj varme. De skal ikke blive sorte, men gyldne og sprøde. Vend dem, når de ikke længere er lyserøde omkring 1/3-halvvejs op ad kanten. Steg færdigt, til de er faste og gennembagte. Du kan evt. skære en over og tjekke, hvis du vil være sikker.