Salade Niçoise

Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3-400 g små nye kartofler
  • 3-400 g grønne bønner
  • 4 æg
  • 3-400 g små tomater
  • 1-2 dåser tun gerne i olie
  • 2 store håndfulde blandet grøn salat
  • evt. rå løg i skiver og sorte oliven hvis man er mindre kræsen, end jeg er

Dressing

  • 4 spsk olivenolie + evt. lidt olie fra tunen hvis det er af god kvalitet
  • 1/2 citron saften herfra
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 lille tsk dijonsennep
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre og lad dem køle af.
  • Optø bønnerne i kogende vand eller damp dem, hvis du bruger friske.
  • Kog æggene.
  • Skær kartoflerne i skiver eller tern, skær tomaterne i tern og bland med bønnerne i en skål. Ryst eller pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend grøntsagerne heri.
  • Fordel en håndfuld salat nederst på hver tallerken og fordel kartofler, tomater og bønner herover.
  • Pynt med tun og æg i kvarte samt evt. løg og oliven.