Go Back

Blomkålstabbouleh

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 små blomkål nok ca. 800 g i alt uden stok og blade
  • olie
  • salt
  • 500 g tomater brug nogle modne og velduftende nogen!
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor håndfuld frisk persille gerne bredbladet
  • 1 stor håndfuld frisk mynte
  • 1 citron saften herfra
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft. Fjern stok og blade fra blomkål, og riv eller hak dem groft på et rivejern eller din foodprocessor. Fordel på to bageplader beklædt med bagepapir. Vend med olie og salt og bag i ca. 20 minutter, til de er møre og har taget lidt farve. Lad "couscousen" køle helt af.
  • Skær tomater i små tern. Fjern frøstol og kerner fra peberfrugt og skær i små tern. Halver og fjern kernerne fra agurken (ellers bliver salaten ret vandet) med en teske og skær i små tern. Bland med den nu kolde blomkålscouscous.
  • Hak mynte og persille fint og bland med resten af salaten.
  • Vend hele baduljen med citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber.