Browniekage i en kop (mug cake)

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Til 1 person eller 2 mindre portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 3 spsk mandelmel malede mandler - ikke fedtreduceret
  • 1 tsk kokosfibermel eller fiberHUSK
  • 1,5-2 spsk sukrin gold eller anden sødning
  • 1 drys vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 10 g mørk chokolade finthakket + evt. lidt ekstra til pynt
  • 2 spsk nødder hakkede, kan udelades

Til servering

  • 1/2 dl piskefløde pisket til skum, kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i den samme kop, som du vil bage kagen i.
  • Tilsæt så de resterende ingredienser og bland godt, til der ingen klumper er.
  • Bag kagen i mikrobølgeovnen ved højeste effekt i 1 minut. Giv den evt. lidt ekstra, hvis det er nødvendigt, men giv den hellere for lidt eller for meget, da den sætter sig, når den køler.
  • Pisk fløde til flødeskum og server kagen.

Noter

Det eneste "svære" ved denne opskrift er tiden i mikrobølgeovnen. Det er virkeligt vigtigt, at kagen ikke får for meget, for så bliver den bare tør og gummiagtig. Vær hellere på den sikre side og giv den lidt mindre til at starte med, og stop, når den stadig er blævrende, den sætter sig nemlig yderligere, når den køler af.