Salat med bagte tomater, peberfrugt, pinjekerner og balsamicoglace

Antal: 3 personer
2-4 personer afhængigt af resten af måltidet
Udskriv

Ingredienser

  • 2 store håndfulde grøn salat fx spæde salatblade

Bagte grøntsager

  • 500 g cherrytomater
  • 2-4 røde snackpebre afhængigt af størrelsen
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber

Balsamicoglace

  • 1 dl balsamicoeddike

Desuden

  • 1 pose pinjekerner 70 g?

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Halver tomaterne og skær peberfrugterne i skiver. Fjern kerner og frøstol.
  • Ryst tomaterne sammen med olivenolie, balsamico og salt og peber i en pose og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skærefladen opad.
  • Bag tomaterne en halv time, og vend herefter med peberfrugt, som bages med yderligere en halv time.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Lav glacen ved at bringe balsamicoeddiken i kog i en kasserolle eller på en lille pande, og lad det simre, til det tykner. Køl af.
  • Når grøntsagerne er bagt, tages de ud og køler af i minimum et kvarters tid, så salaten ikke falder sammen.
  • Fordel grøn salat nederst på et fad. Fordel de bagte grøntsager herudover. Hæld lidt olivenolie over, pynt med glacen og drys øverst med pinjekerner.